tag:blogger.com,1999:blog-7359689230670322219.post321097190718965726..comments2024-01-30T10:29:08.897+02:00Comments on תחביבים וכיופים: קבב רומניאבי שקדיhttp://www.blogger.com/profile/09248238605289743301noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-7359689230670322219.post-44953812452657454502015-10-21T18:07:33.274+03:002015-10-21T18:07:33.274+03:00ברשותכם להלן המתכון הנכון ו"הסודי" של מו...ברשותכם להלן המתכון הנכון ו"הסודי" של מומחי הקבב הרומני<br />ראשית רצוי שהבשר יהיה מחלק בבקר שנקרא שפונדרה מכיל כ 40% שומן לפחות<br />מלח פלפל שחור גרוס בצל קצוץ דק, והרבה שום.<br />לערבב היטב ולתת לו לנוח לפחות שעתי בטמפ' החדר או מקרר.<br />ללוש שוב לפני שמניחים לקבב לנוח כשעה --- ושימו לב זה הפטנט לקבב רומני ללוש עם מי סודה רצוי סודה מבקבוק של שוופס, הכי מוגז שיש.<br />לא סודה לשתיה ולא בטיח...<br />מי הסודה המעורבבים עם הבשר נתמעים - בקבב בועות המים שנאסופת בבשר היא אשר מבשלת את הבשר כאשר היא מתחממת ורותחת כשהקבב על הגריל, ולכן הקבב יוצא עסיסי ורך וכמובן טעים.<br />אין ואסור לשמור את שארית הבשר בפריזר כי בועות המים יקפאו והתוצאה לא תתקבל, הכנתם כמות בשר לקבב השתמשו ותאכלו לא מקפיאים קבב רומני,<br />אבל אם עובדים בשכל את הבשר שלא עורבב עם הסודה ניתן לשמור לפעם הבאה,להפשיר וללוש מחדש עם סודה לפני ששמים על הגריל .<br />ולכן שימו לב - לא קיים קבב רומני אמיתי בסופרים או במקומות מכירה כאלו כי הם קפואים וכל השאר כבר נאמר.<br />גם קבב שתקנו במסעדה רומנית עורבב עם הסודה לוקחים וישר על האש, הכנסת למקפיא - אפשר לזרוק.<br />בתאבוןAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/17108793822891028704noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7359689230670322219.post-43091927955753762752015-10-21T12:03:01.801+03:002015-10-21T12:03:01.801+03:00כמה דקות מכל צד,עד שהקבב מתמצק.כמה דקות מכל צד,עד שהקבב מתמצק.אבי שקדיhttps://www.blogger.com/profile/09248238605289743301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7359689230670322219.post-20767254305157532492015-10-21T11:55:41.147+03:002015-10-21T11:55:41.147+03:00תודה על המתכון! זמן לבשל על האש? תודה על המתכון! זמן לבשל על האש? Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04019180763793136873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7359689230670322219.post-38522772229903845432015-05-03T21:17:02.289+03:002015-05-03T21:17:02.289+03:00שניסיתי לעשות קבב עם סודה לשתייה אז הסודה לשתייה ה...שניסיתי לעשות קבב עם סודה לשתייה אז הסודה לשתייה הפכה את הקבב לצמיגי ממש יצא לי גועל נפש<br />אולי משהוא יכול להסביר לי איפה טעיתי?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7359689230670322219.post-70817325839163093362015-04-25T09:54:34.263+03:002015-04-25T09:54:34.263+03:00שקדילה מתכון פצצה תודה לךשקדילה מתכון פצצה תודה לךAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7359689230670322219.post-83252897979925505112014-07-06T22:41:42.945+03:002014-07-06T22:41:42.945+03:00כמובן שעל טעם ועל ריח, אין להתווכח. נסה לדלל את הס...כמובן שעל טעם ועל ריח, אין להתווכח. נסה לדלל את הסודה בכל תבשיל ולא תרגיש אותה בטעם. ללא דילול, היא משאירה איזה טעם, לא חזק ולא מורגש ע"י כל הסועדים ובכל זאת טעם זר למאכל (כל מאכל). דודnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7359689230670322219.post-89282792356886739672014-07-06T21:58:45.786+03:002014-07-06T21:58:45.786+03:00תודה על ההערות,אבל אני סבור שאין גירסה אחת ויחידה ...תודה על ההערות,אבל אני סבור שאין גירסה אחת ויחידה לשום תבשיל שבעולם,לטעמי הבצל מוסיף המון וזאת בהחלט החלטה טובה של מוטי,לגביי אבקת הסודה,ממש לא נראה לי מהותי לתוצר הסופי,בכל מקרה יצאו קבבים נפלאיםאבי שקדיhttps://www.blogger.com/profile/09248238605289743301noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7359689230670322219.post-18905240753274507792014-07-06T21:41:34.646+03:002014-07-06T21:41:34.646+03:00עם כל הכבוד. אומנם ציינת, אבל קבב רומני לעולם לא ...עם כל הכבוד. אומנם ציינת, אבל קבב רומני לעולם לא מכיל בצל. אבקת סודה לא מכניסים ישר לבשר אלא ממיסים בסודה מהבקבוק קר ויש כאלה שממיסים בקצת מיץ לימון או אפילו בקצת חומץ. .דודnoreply@blogger.com