יום שבת, 14 ביוני 2025

פירה סלרי שורש

 אחלה פירה טעים חלק רך ומפנק,וממש קל להכנה
הנה קישור לסרטון ההכנה-קישור לסרטון

https://youtu.be/dcYUyi-piNo
והנה המתכון הכתוב
מצרכים: • 400-500 גרם שורש סלרי (הכמות במקור מתייחסת לשלושה שורשים גדולים שגדלו בגינה). • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני. • 1 שן שום. • מלח (רבע כפית או שליש כפית בהתחלה). • 1 כף חמאה. • בערך רבע כוס חלב. • מעט אגוז מוסקט (בערך שמינית כפית). הוראות הכנה: 1. הכנת הירקות: קלפו ונקו את שורשי הסלרי ואת תפוחי האדמה. חתכו את שניהם לקוביות קטנות. 2. בישול: שימו את קוביות הסלרי והתפוחי אדמה בסיר. הוסיפו שן שום אחת ורבע כפית מלח. בשלו את הכל יחד במשך כ-25 דקות, עד שהם מתרככים. 3. סינון: לאחר כ-25 דקות בישול, כבו את האש והעבירו את הירקות המבושלים למסננת. 4. מעיכה והוספת נוזלים ושומן: העבירו את הירקות מהמסננת לקערה. הוסיפו כף חמאה ובערך רבע כוס חלב. הוסיפו מלח, בתור התחלה רבע כפית, אפילו שליש. 5. קבלת המרקם הקטיפתי: אפשרות אחת היא למעוך את הירקות עם מועך פירה. אפשרות נוספת, שמניבה פירה ממש חלק כמו במסעדות, היא להשתמש בבלנדר יד (מעבד מזון ידני). הפירה אמור להימעך בקלות. 6. תיבול סופי: טעמו את הפירה ותקנו תיבול אם רוצים להוסיף דבר מה. הוסיפו מעט אגוז מוסקט, בערך שמינית כפית, וערבבו.