תבשיל נהדר בריא וקל להכנה..
הנה קישור לסרטון ההכנה
קישור לסרטון
https://youtu.be/Dj1FDJJ51Hw
והנה המתכון
מרכיבים: • 2 כפות שמן זית • 1 בצל בגודל בינוני, קצוץ דק דק • 2 שיני שום קלופות, מגורדות • 1 כפית פפריקה מתוקה • חצי כפית כמון • 1 כפית שטוחה מלח • פלפל שחור (לפי הטעם) • 1 קופסת פטריות קטנה מסוננת ושטופה (אפשר להשתמש גם בפטריות רגילות) • 800 גרם שעועית ירוקה קפואה (אין צורך להפשיר) • 1 כפית אבקת מרק פטריות (לא חובה) • רבע כוס מים (לא חובה, ליתר ביטחון) הוראות הכנה: 1. מחממים 2 כפות שמן זית. 2. מוסיפים פנימה בצל בגודל בינוני קצוץ דק ומטגנים אותו עד להזהבה תוך כדי ערבוב. 3. כשהבצל מזהיב, מגרדים פנימה 2 שיני שום קלופות ומערבבים במשך כדקה. 4. מורידים את הלהבה ללהבה בינונית-נמוכה. 5. מוסיפים את התבלינים: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח ופלפל שחור. מומלץ להוסיף את התבלינים על מנת לפתוח את הטעמים שלהם לפני שהם מצפים את הירקות. אתם רשאים לתבל בצורה שעולה על דעתכם. 6. מוסיפים קופסת פטריות מסוננת ושטופה (אפשר להשתמש בפטריות רגילות) ומערבבים יחד כדקה וחצי עד שתיים. 7. מוסיפים את השעועית הירוקה הקפואה (800 גרם, אין צורך להפשיר). מגבירים את הלהבה ללהבה בינונית. 8. אין צורך להוסיף מים בשלב זה, כיוון שיש נוזלים מהשעועית. 9. מביאים לרתיחה. 10. רגע לפני שמכסים, ניתן להוסיף כפית אבקת מרק פטריות (לא חובה) ורבע כוס מים (ליתר ביטחון), כך ניתן להשאיר את התבשיל בבישול למשך 20 דקות ללא השגחה רבה, אך עדיין כדאי לערבב לפחות פעם אחת במהלך הבישול. 11. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות. 12. לאחר כ-20 דקות, מסירים את המכסה ומבשלים עוד חמש דקות להיפטר מעודפי הנוזלים. 13. מכבים את האש, מחזירים את המכסה ומשאירים כך למשך 10 דקות נוספות. 14. מעבירים לצלחת הגשה. התבשיל מוכן ומוזמן לאכילה. השעועית יוצאת רכה והפטריות, בגלל שהן מקופסה, שומרות על צורתן ויש להן נוכחות במתכון.
והנה המתכון
מרכיבים: • 2 כפות שמן זית • 1 בצל בגודל בינוני, קצוץ דק דק • 2 שיני שום קלופות, מגורדות • 1 כפית פפריקה מתוקה • חצי כפית כמון • 1 כפית שטוחה מלח • פלפל שחור (לפי הטעם) • 1 קופסת פטריות קטנה מסוננת ושטופה (אפשר להשתמש גם בפטריות רגילות) • 800 גרם שעועית ירוקה קפואה (אין צורך להפשיר) • 1 כפית אבקת מרק פטריות (לא חובה) • רבע כוס מים (לא חובה, ליתר ביטחון) הוראות הכנה: 1. מחממים 2 כפות שמן זית. 2. מוסיפים פנימה בצל בגודל בינוני קצוץ דק ומטגנים אותו עד להזהבה תוך כדי ערבוב. 3. כשהבצל מזהיב, מגרדים פנימה 2 שיני שום קלופות ומערבבים במשך כדקה. 4. מורידים את הלהבה ללהבה בינונית-נמוכה. 5. מוסיפים את התבלינים: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח ופלפל שחור. מומלץ להוסיף את התבלינים על מנת לפתוח את הטעמים שלהם לפני שהם מצפים את הירקות. אתם רשאים לתבל בצורה שעולה על דעתכם. 6. מוסיפים קופסת פטריות מסוננת ושטופה (אפשר להשתמש בפטריות רגילות) ומערבבים יחד כדקה וחצי עד שתיים. 7. מוסיפים את השעועית הירוקה הקפואה (800 גרם, אין צורך להפשיר). מגבירים את הלהבה ללהבה בינונית. 8. אין צורך להוסיף מים בשלב זה, כיוון שיש נוזלים מהשעועית. 9. מביאים לרתיחה. 10. רגע לפני שמכסים, ניתן להוסיף כפית אבקת מרק פטריות (לא חובה) ורבע כוס מים (ליתר ביטחון), כך ניתן להשאיר את התבשיל בבישול למשך 20 דקות ללא השגחה רבה, אך עדיין כדאי לערבב לפחות פעם אחת במהלך הבישול. 11. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות. 12. לאחר כ-20 דקות, מסירים את המכסה ומבשלים עוד חמש דקות להיפטר מעודפי הנוזלים. 13. מכבים את האש, מחזירים את המכסה ומשאירים כך למשך 10 דקות נוספות. 14. מעבירים לצלחת הגשה. התבשיל מוכן ומוזמן לאכילה. השעועית יוצאת רכה והפטריות, בגלל שהן מקופסה, שומרות על צורתן ויש להן נוכחות במתכון.