יום שבת, 14 ביוני 2025

פירה סלרי שורש

 אחלה פירה טעים חלק רך ומפנק,וממש קל להכנה
הנה קישור לסרטון ההכנה-קישור לסרטון

https://youtu.be/dcYUyi-piNo
והנה המתכון הכתוב
מצרכים: • 400-500 גרם שורש סלרי (הכמות במקור מתייחסת לשלושה שורשים גדולים שגדלו בגינה). • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני. • 1 שן שום. • מלח (רבע כפית או שליש כפית בהתחלה). • 1 כף חמאה. • בערך רבע כוס חלב. • מעט אגוז מוסקט (בערך שמינית כפית). הוראות הכנה: 1. הכנת הירקות: קלפו ונקו את שורשי הסלרי ואת תפוחי האדמה. חתכו את שניהם לקוביות קטנות. 2. בישול: שימו את קוביות הסלרי והתפוחי אדמה בסיר. הוסיפו שן שום אחת ורבע כפית מלח. בשלו את הכל יחד במשך כ-25 דקות, עד שהם מתרככים. 3. סינון: לאחר כ-25 דקות בישול, כבו את האש והעבירו את הירקות המבושלים למסננת. 4. מעיכה והוספת נוזלים ושומן: העבירו את הירקות מהמסננת לקערה. הוסיפו כף חמאה ובערך רבע כוס חלב. הוסיפו מלח, בתור התחלה רבע כפית, אפילו שליש. 5. קבלת המרקם הקטיפתי: אפשרות אחת היא למעוך את הירקות עם מועך פירה. אפשרות נוספת, שמניבה פירה ממש חלק כמו במסעדות, היא להשתמש בבלנדר יד (מעבד מזון ידני). הפירה אמור להימעך בקלות. 6. תיבול סופי: טעמו את הפירה ותקנו תיבול אם רוצים להוסיף דבר מה. הוסיפו מעט אגוז מוסקט, בערך שמינית כפית, וערבבו.

יום ראשון, 18 במאי 2025

לזניית גבינות עשירה

 לזניית גבינות עשירה בטעמים,צבעונית,רכה ומפנקת,מתכון נפלא ודי קל להכנה.

הנה קישור לסרטון ההכנה ביוטיוב-https://youtu.be/_CEAU1E7HZM הנה המתכון הכתוב-הכנת רוטב בשמל: מחממים שתי כפות חמאה (כ-35-40 גרם), מוסיפים שתי כפות קמח ומערבבים על אש נמוכה. מוסיפים בהדרגה שתי כוסות חלב תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים כשמינית כפית אגוז מוסקט ושליש עד חצי כפית מלח וממשיכים לערבב עד להסמכה. ברגע שמתחיל להסמיך, מסירים מהאש ומעבירים לכלי כדי שיתקרר מעט.
• הכנת רוטב עגבניות: בקערה, שופכים 800 גרם עגבניות מרוסקות. מוסיפים כף-שתיים שמן זית, ארבע שיני שום מגורדות, כפית אורגנו טרי קצוצה דק, כפית בזיליקום יבש, כף סוכר (לסתירת חומציות), וכפית מלח שטוחה. מערבבים הכל יחד. • הכנת תערובת גבינות: מערבבים קופסת קוטג' 9%, קופסת גבינת ריקוטה (250 גרם), ו-150 גרם גבינה בולגרית 16% מפוררת. סך הכל צריך להיות כ-600 גרם גבינות, וניתן לשחק עם סוגי הגבינות. • הרכבת הלזניה: בתבנית אפייה (בגודל של כ-35 על 20 ס"מ), מפזרים מעט רוטב עגבניות על התחתית. מניחים עלי לזניה מעל רוטב העגבניות. מפזרים רוטב בשמל מעל עלי הלזניה וגם על שטחים שלא כוסו בעלים. מניחים את תערובת הגבינות בגושים מעל הבשמל (ניתן לחלק את הגבינות לשניים). חוזרים על התהליך: מניחים עוד שכבה של עלי לזניה, עליהם בשמל, ומעל הבשמל שמים רוטב עגבניות (גם כן בגושים). מוסיפים את החלק השני של הגבינות. חוזרים על עוד שכבה של עלים, בשמל, ומה שנותר מרוטב העגבניות. ניתן לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת, אך זה לא חובה מכיוון שהלזניה עשירה גם כך. • אפיית הלזניה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 25 עד 30 דקות. לאחר מכן, מוציאים את הלזניה מהתנור, מסירים את נייר הכסף ומפזרים מלמעלה כ-3 כפות גבינה צהובה מגורדת. מחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות באותו חום, עד שהגבינה נמסה אך לא נחרכת. • קירור לפני ההגשה: מוציאים את הלזניה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי, ואף לצנן אותה במקרר למשך מספר שעות לפני הפריסה, מכיוון שכך היא תיפרס בקלות רבה יותר וטעמיה יהיו משובחים יותר. לכל המעונין הנה המתכון בשיח בין שני אנשים https://notebooklm.google.com/notebook/dee3e954-9e17-4e01-84af-a332c83cd93c/audio

יום שני, 12 במאי 2025

פרוסות שומר ברוטב לימון

 

קבלו ירק פחות מוכר-השומר מבושל על הגז ואחר כך בתנור ברוטב לימון משגע...יוצא טעים מאוד ואני ממליץ מאוד לכל אחת ואחד.
קישור לסרטון
https://youtu.be/NCBekrCoAlI והנה מתכון כתוב מתחילים עם ארבע יחידות שומר. חותכים אותן על הצד, מורידים את החלק התחתון ונשארים עם פרוסות בעובי של כסנטימטר. שמים את הפרוסות בצד. • מחממים שלוש כפות שמן זית במחבת רחבה יחסית. • מוסיפים את פרוסות השומר לשמן החם ומטגנים אותן במשך שבע עד שמונה דקות על להבה נמוכה. מטגנים עד שהשומר מתרכך וקצת משחים. אפשר להשתמש במחבת רחבה יותר. • לאחר כשבע דקות, השומר מתחיל להשחים יפה. • מוסיפים פנימה שיני שום קלופות. ניתן לגרד את השום עם פומפייה קטנה או פומפייה המגררת את כל השן בבת אחת. • מוסיפים חצי כוס מיץ לימון. • מוסיפים חצי כוס מים מעורבבים עם כפית אבקת מרק עוף. • מוסיפים שליש כפית מלח. • מוסיפים קצת פלפל שחור. • מערבבים בעדינות. • מכסים את המחבת ונותנים לתערובת להתבשל במשך כחצי שעה עד 40 דקות. מבשלים עד שהשומר מתרכך וראוי למאכל. • מבשלים על להבה נמוכה. אם רואים שחסרים מים, מוסיפים קצת. השומר לא צריך להיות טבול במים, אבל צריכים להיות מים במחבת. • עוד משהו שאפשר להוסיף בשלב זה הוא קצת מתיקות כדי לשבור את המצמוץ של הלימון, כמו כפית דבש. • לאחר סיום תהליך הבישול על הגז, מעבירים את השומר לתבנית תנור על נייר אפייה. • מכניסים את התבנית לתנור על חום של 200 מעלות צלזיוס למשך כ-10 דקות. מטרת הכנסה לתנור היא לקבל עוד קצת השחמה. • השומר מוכן כשהוא יוצא מהתנור. הוא רך, צבעוני ומפנק. השומר מצטמצם קצת במהלך הבישול.

יום שישי, 2 במאי 2025

פוטטוס בתנור קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים

 

פוטטוס נפלאים בתנור-קראנצ'ים וצבעוניים מבחוץ רכים ונימוחים בפה מבפנים...ממש קל להכין והתוצאה נהדרת..
הנה קישור לסרטון ההכנה-קישור לסרטון
https://youtu.be/EqmPPME3FGI והנה המתכון הכתוב קלפו 5-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני וחתכו לפלחים..חממו מים בסיר,הוסיפו קצת מלח וכשהמים רותחים הכניסו פנימה את תפוחי האדמה למשך כ8 דקות. בינתיים נכין את הרוטב בכלי קטן ערבבו 5 כפות שמן זית,שתי כפות קמח שטוחות,כף פפריקה מתוקה,חצי כפית שום גבישי,חצי כפית מלח,שליש כפית תבלין פילדלפיה,שליש כפית גריל עוף,פלפל שחור,ערבבו היטב. סננו את תפוחי האדמה וצננו היטב,העבירו לקערה והוסיפו את הרוטב,ערבבו היטב אך בעדינות,הניחו בשכבה אחת על ניר אפיה בתבנית התנור.הכניסו לתנור שחומם מראש לחום 220 מעלות ל35 דקות או עד שתפוחי האדמה שזופים מבחוץ ורכים מבפנים. בתיאבון.

יום שישי, 4 באפריל 2025

עוגת פרג לימון

 עוגת פרג לימון,סופר עסיסית שלא תפסיקו להכין,כי היא פשוט מושלמת,טעם לימוני חזק משגע...

הנה קישור לסרטון ההכנה-קישור לסרטון
https://youtu.be/o4yxiTz-4jM הנה המתכון הדליקו תנור לחום 170 מעלות בקערה שקשקו יחד 3 ביצים גודל מדיום עם 3/4 כוס סוכר כשתי דקות...הוסיפו 1/2 כוס שמן,1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי,גרידה מלימון גדול אחד,ו1/2 מיכל שמנת להקצפה(או יוגורט),ערבבו היטב..הוסיפו 3/4 כוס קמח שערבבתם עם כפית אבקת אפיה,1/2 כוס שקדים טחונים ו1/2 כוס פרג טחון וקמצוץ מלח,ערבבו היטב,העבירו לתבנית מספר 22 עם ניר אפיה משומן עליה,והכניסו לתנור ל35 דקות..בינתיים הכינו סירום מ1/3 כוס מים,1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי ו1/3 כוס סוכר..כשהעוגה יוצאת מהתנור חמה,נעצו בו קיסם במספר מקומות ופזרו מיד את הרוטב הפושר.צננו את העוגה והתענגו עליה.רצוי לשמור במקרר בקיץ. בתיאבון.

יום חמישי, 27 במרץ 2025

סלט חזרת תוצרת בית

 לקראת הפסח הכנתי לראשונה בחיי חזרת תוצרת בית,התוצאה נהדרת,אבל סבל לא קטן צפוי בדרך עם אדי שורש החזרת...תחליטו בעצמכם.

קישור לסרטון
https://youtu.be/T3wYnMSzyJg והנה המתכון הכתוב נבשל סלק גדול במים כ45 דקות(אני הרתחתי 10 דקות בסיר ואז הכנסתי למיקרו ל13 דקות עם המים הרותחים בקערה מתאימה וזה יצא מעולה)נצנן ונסיר את הקליפה,נגרד לתוך כלי שטוח עם הפומפיה בחלק בכי עדין שלה,נקלף שורש חזרת(כ200 גרם)ונגרד גם אותו בפומפיה לאותו כלי שטוח,נוסיף 3-4 כפות חומץ,כף סוכר וחצי כפית מלח..נערבב היטב ונעביר לצנצנת אטומה,נקרר כשעה לפחות לפני ההגשה,אפשר לשמור במקרר כ10 ימים להערכתי. המתכון הזה חריף מאוד...אם רוצים פחות חריף רצוי להקטין את כמות החזרת או להוסיף עוד סלקים. בתיאבון.

יום חמישי, 20 במרץ 2025

עוגת תותים בחושה

 עוגת תותים בחושה היא דבר מתבקש בעת הזאת כשעונת התותים כבר מעבר לשיאה והמחירים יורדים...עשיתי גם זיגוג תות שמוסיף עסיסיות והעוגה פשוטה להכנה ומאוד טעימה.

הנה קישור לסרטון ההכנה-קישור לסרטון
https://youtu.be/DkJQAVi_bcg הנה המתכון במעבד מזון נשים כוס תותים עם שתי כפות סוכר חום,כף מיץ לימון ומעט מלח,נעבד עד שנקבל מיץ תותים עם גושים קטנים.נניח בצד. בקערה נערבב 200 גרם קמח,וכפית אבקת אפיהץ בקערה נוספת נקציף יחד 200 גרם סוכר עם 120 גרם חמאה רכה מאוד עד מיזוג,נוסיף 3 ביצים גודל מדיום ונעקציף עד מיזוג,נוסיף את הקמח לתערובת הרטובה ונמזג,נוסיף מיכל שמנת חמוצה ונמזג. נניח ניר אפיה משומן בתחתית תבנית אינגליש קייק רחבה..נשפוף פנימה מחצית מהבלילה,מעליה נשפוך את תערובת התותים,ומעליה את יתרת הבלילה...עם סכין נערבב מעט את הבלילה אל תוך בלילת התותים על מנת שיווצר שיוש. נכניס לתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות לכ40 דקות עד שקיסם שמוחדר פנימה יוצא יבש...אני השארתי את העוגה בתנור עוד מספר דקות לאחר הכיבוי על מנת לוודא שהיא אפויה כהלכה. הכנתי זיגוג כשבקערה שמתי 4 תותים,טחנתי עד דק עם בלנדר מוט,סיננתי ולזה הוספתי 3 כפות אבקת סוכר...וערבבתי,את הזיגוג מרחתי על העוגה החמה מיד עם צאתה מהתנור. בתיאבון.


יום חמישי, 13 במרץ 2025

עוגיות תמרים מפנקות

 עוגיות תמרים נפלאות הבצק רך ונימוח בפה.המילוי עדין ומשתלב נפלא בבצק,אפשר להכין מהבצק המעולה הזה גם אזני המן.

קישור לסרטון
https://youtu.be/3IxylxG3f-Q והנה המתכון בקערה נשים 3 כוסות קמח,נוסיף כפית אבקת אפיה,שקית סוכר וניל וחצי כוס אבקת סוכר,נערבב,נוסיף 200 גרם חמאה רכה,וחצי כוס חלב,נלוש עם הידיים עד שיווצר בצק,אפשר גם במעבד מזון,נעטוף את הבצק בנילון נצמד ונכנס למקרר לחצי שעה עד שעה.בינתיים נכין את המילוי...בקערה נשים 250 גרם ממרח תמרים,נוסיף כף חמאה רכה,חצי כפית קינמון ורבע כפית ציפורן,נערבב היטב... נוציא את הבצק מהמקרר ונחלקו לשלושה חלקים שווים,נקמח ניר אפיה ונרדד עליו את הבצק תוך שאננחנו הופכים אותו מצד לצד,למלבן,נמרח מהמילוי,נפזר אגוזי מלך קצוצים ונגלגל לאורך עד יצירת כרוכית,נצבוט את הקצוות ונחתוך לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ,נניח על ניר אפיה בתבנית,נכניס לתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות ל15 דקות או עד שהן מזהיבות קלות...נצנן לחלוטין ונפזר אבקת סוכר ונגיש.(כך נעשה עם שלושת כדורי הבצק שלנו) בתיאבון.