יום רביעי, 6 באוגוסט 2025

תבשיל שעועית ירוקה עם פטריות

 תבשיל נהדר בריא וקל להכנה..

הנה קישור לסרטון ההכנה

קישור לסרטון
https://youtu.be/Dj1FDJJ51Hw
והנה המתכון
מרכיבים: • 2 כפות שמן זית • 1 בצל בגודל בינוני, קצוץ דק דק • 2 שיני שום קלופות, מגורדות • 1 כפית פפריקה מתוקה • חצי כפית כמון • 1 כפית שטוחה מלח • פלפל שחור (לפי הטעם) • 1 קופסת פטריות קטנה מסוננת ושטופה (אפשר להשתמש גם בפטריות רגילות) • 800 גרם שעועית ירוקה קפואה (אין צורך להפשיר) • 1 כפית אבקת מרק פטריות (לא חובה) • רבע כוס מים (לא חובה, ליתר ביטחון) הוראות הכנה: 1. מחממים 2 כפות שמן זית. 2. מוסיפים פנימה בצל בגודל בינוני קצוץ דק ומטגנים אותו עד להזהבה תוך כדי ערבוב. 3. כשהבצל מזהיב, מגרדים פנימה 2 שיני שום קלופות ומערבבים במשך כדקה. 4. מורידים את הלהבה ללהבה בינונית-נמוכה. 5. מוסיפים את התבלינים: כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית כמון, כפית שטוחה מלח ופלפל שחור. מומלץ להוסיף את התבלינים על מנת לפתוח את הטעמים שלהם לפני שהם מצפים את הירקות. אתם רשאים לתבל בצורה שעולה על דעתכם. 6. מוסיפים קופסת פטריות מסוננת ושטופה (אפשר להשתמש בפטריות רגילות) ומערבבים יחד כדקה וחצי עד שתיים. 7. מוסיפים את השעועית הירוקה הקפואה (800 גרם, אין צורך להפשיר). מגבירים את הלהבה ללהבה בינונית. 8. אין צורך להוסיף מים בשלב זה, כיוון שיש נוזלים מהשעועית. 9. מביאים לרתיחה. 10. רגע לפני שמכסים, ניתן להוסיף כפית אבקת מרק פטריות (לא חובה) ורבע כוס מים (ליתר ביטחון), כך ניתן להשאיר את התבשיל בבישול למשך 20 דקות ללא השגחה רבה, אך עדיין כדאי לערבב לפחות פעם אחת במהלך הבישול. 11. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20 דקות. 12. לאחר כ-20 דקות, מסירים את המכסה ומבשלים עוד חמש דקות להיפטר מעודפי הנוזלים. 13. מכבים את האש, מחזירים את המכסה ומשאירים כך למשך 10 דקות נוספות. 14. מעבירים לצלחת הגשה. התבשיל מוכן ומוזמן לאכילה. השעועית יוצאת רכה והפטריות, בגלל שהן מקופסה, שומרות על צורתן ויש להן נוכחות במתכון.

יום רביעי, 23 ביולי 2025

פשטידת תרד בצל תפוח אדמה קישוא ו...נענע

 יש המון פשטידות,אבל אין פשטידה כה צבעונית,כה מפתיעה,כה טעימה וכה קלה להכנה כמו הפשטידה הזאת שמכילה תרד,בצל,תפוח אדמה קישוא ונענע...שמשגעת את כל הטעמים...

הנה קישור לסרטון-https://youtu.be/eJ8IRlMVbr4 הנה המתכון פשטידה נהדרת וסופר צבעונית וממש טעימה הנה אופן ההכנה. קלפו שני בצלים בגודל בינוני וחתכו לפרוסות דקות חממו 3 כפות שמן במחבת הוסיפו את הבצלים כשהשמן חם וטגנו תוך ערבוב עד הזהבה קלה..הסירו מהאש והעבירו לקערה. באותה מחבת שימו כ300 גרם עלי תרד טריים,הוסיפו 3 גבעולי טימין טרי...ערבבו עד שהעלים מצטמצמים...העבירו למסננת וסננו את הוזלים..הוסיפו לקערה עם הבצל. גרדו לתוך הקערה עם הבצל תפוח אדמה אחד מקולף. גרדו לתוך הקערה עם הבצל קישוא אחד מקולף. הוסיפו לקערה 2 כפות קמח גדושות ושתי כפות פירורי לחם שטוחות הוסיפו לקערה 4 גבעולי נענע ללא הגבעולים. הוסיפו לקערה כפית גדושה פפריקה מתוקה,חצי כפית כורכום וכפית מלח. קירעו לתוך הקערה שתי פרוסות גבינה צהובה שיש לכם בבית. הוסיפו לקערה ארבע ביצים בגודל מדיום. ערבבו היטב. העבירו לתבנית פיירקס מלבנית קטנה משומנת היטב. הכניסו לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך כ40 דקות או עד שהפשטידה מזהיבה יפה. אפשר לפרוס מיד עם היציאה מהתנור...שמרו בקירור. בתיאבון.

יום שבת, 12 ביולי 2025

עוגת גבינה שאף פעם לא נופלת

 קבלו מתכון נהדר לעוגת גבינה קלה ופשוטה להכנה שאם תעשו ממש כמוני היא לא תיפול לכם אפילו במילימטר..העוגה מזכירה במרקמה את עוגת הגבינה ניו יורק ניו יורק..והיא במתיקות עדינה.
הנה קישור לסרטון ההכנה
https://youtu.be/BpQXQeO5W7U
והנה המתכון
העוגה הזו היא עוגת גבינה פשוטה ויוצאת מן הכלל שתמיד מצליחה, אינה יורדת בגובהה וקלה מאוד להכנה. היא אינה תופחת במיוחד. חלק ראשון: הכנת הבסיס (הביסקוויטים) רכיבים לבסיס: • 300 גרם ביסקוויטים טחונים – ניתן להשתמש בביסקוויטים מסוג "פתי בר" או לערבב ביסקוויטים בטעם שוקולד ווניל, כל עוד המשקל הכולל הוא 300 גרם. • 100 גרם חמאה מומסת. • 3 כפות אבקת סוכר. הוראות הכנה לבסיס: 1. ערבבו היטב את הביסקוויטים הטחונים, החמאה המומסת ואבקת הסוכר יחד במשך כשתי דקות. 2. שטחו את התערובת בתבנית אפייה מספר 22. 3. הדקו היטב את התערובת לתחתית התבנית. 4. הכניסו את התבנית עם הבסיס למקפיא למשך כרבע שעה עד 20 דקות, עד שתסיימו לערבב את שאר המצרכים. חלק שני: הכנת מלית הגבינה רכיבים למלית הגבינה: • 500 גרם גבינת שמנת – ניתן להשתמש בגבינת שמנת שהוכנה בבית (יש סרטון ביוטיוב על איך להכין "גבינת שמנת ביתית"). שני מכלים של גבינה 9%, או גם גבינה 5% 250 גרם-בסך הכל 500 גרם. • 4 ביצים גודל מדיום. • 2 כפות אבקת פודינג וניל. • 5 כפות אבקת סוכר. • פקק תמצית וניל. • אופציונלי: מי שאוהב יכול להוסיף גם גרד לימון (לא חובה). • אופציונלי: ניתן לשלב במלית גם צימוקים, בערך שתי כפות. הוראות הכנה למלית הגבינה: 1. ערבבו את כל רכיבי המלית יחד עד לקבלת מסה אחידה ועדינה, וודאו ששום דבר לא גולש החוצה. 2. הוציאו את הבסיס מהמקפיא. 3. צקו את בלילת הגבינה מעל בסיס הביסקוויטים שבתבנית. 4. דפקו מעט את התבנית כדי להוציא כיסי אוויר. חלק שלישי: אפייה וקירור הוראות אפייה: 1. חממו תנור לחום של 160 מעלות צלזיוס. 2. הכניסו את העוגה לתנור שחומם מראש ואפו אותה למשך 45 דקות. 3. לאחר 45 דקות, כבו את התנור אך השאירו את העוגה בפנים. 4. אל תפתחו את דלת התנור. 5. השאירו את העוגה בתנור למשך כשעה וחצי בסך הכל (כולל זמן האפייה הראשוני של 45 דקות). המקור מציין שלעיתים תנורים אינם אופים באופן שווה, ועלולה להיות השחמה קלה בצד אחד. העוגה תשמור על גובהה. הוראות קירור והגשה: 1. לאחר הוצאת העוגה מהתנור, תנו לה להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר. 2. לאחר שהתקררה, הכניסו אותה למקרר לכמה שעות. 3. רק לאחר הקירור במקרר, תוכלו לפרוס אותה. בהצלחה!


יום שבת, 14 ביוני 2025

פירה סלרי שורש

 אחלה פירה טעים חלק רך ומפנק,וממש קל להכנה
הנה קישור לסרטון ההכנה-קישור לסרטון

https://youtu.be/dcYUyi-piNo
והנה המתכון הכתוב
מצרכים: • 400-500 גרם שורש סלרי (הכמות במקור מתייחסת לשלושה שורשים גדולים שגדלו בגינה). • 2 תפוחי אדמה בגודל בינוני. • 1 שן שום. • מלח (רבע כפית או שליש כפית בהתחלה). • 1 כף חמאה. • בערך רבע כוס חלב. • מעט אגוז מוסקט (בערך שמינית כפית). הוראות הכנה: 1. הכנת הירקות: קלפו ונקו את שורשי הסלרי ואת תפוחי האדמה. חתכו את שניהם לקוביות קטנות. 2. בישול: שימו את קוביות הסלרי והתפוחי אדמה בסיר. הוסיפו שן שום אחת ורבע כפית מלח. בשלו את הכל יחד במשך כ-25 דקות, עד שהם מתרככים. 3. סינון: לאחר כ-25 דקות בישול, כבו את האש והעבירו את הירקות המבושלים למסננת. 4. מעיכה והוספת נוזלים ושומן: העבירו את הירקות מהמסננת לקערה. הוסיפו כף חמאה ובערך רבע כוס חלב. הוסיפו מלח, בתור התחלה רבע כפית, אפילו שליש. 5. קבלת המרקם הקטיפתי: אפשרות אחת היא למעוך את הירקות עם מועך פירה. אפשרות נוספת, שמניבה פירה ממש חלק כמו במסעדות, היא להשתמש בבלנדר יד (מעבד מזון ידני). הפירה אמור להימעך בקלות. 6. תיבול סופי: טעמו את הפירה ותקנו תיבול אם רוצים להוסיף דבר מה. הוסיפו מעט אגוז מוסקט, בערך שמינית כפית, וערבבו.

יום ראשון, 18 במאי 2025

לזניית גבינות עשירה

 לזניית גבינות עשירה בטעמים,צבעונית,רכה ומפנקת,מתכון נפלא ודי קל להכנה.

הנה קישור לסרטון ההכנה ביוטיוב-https://youtu.be/_CEAU1E7HZM הנה המתכון הכתוב-הכנת רוטב בשמל: מחממים שתי כפות חמאה (כ-35-40 גרם), מוסיפים שתי כפות קמח ומערבבים על אש נמוכה. מוסיפים בהדרגה שתי כוסות חלב תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מוסיפים כשמינית כפית אגוז מוסקט ושליש עד חצי כפית מלח וממשיכים לערבב עד להסמכה. ברגע שמתחיל להסמיך, מסירים מהאש ומעבירים לכלי כדי שיתקרר מעט.
• הכנת רוטב עגבניות: בקערה, שופכים 800 גרם עגבניות מרוסקות. מוסיפים כף-שתיים שמן זית, ארבע שיני שום מגורדות, כפית אורגנו טרי קצוצה דק, כפית בזיליקום יבש, כף סוכר (לסתירת חומציות), וכפית מלח שטוחה. מערבבים הכל יחד. • הכנת תערובת גבינות: מערבבים קופסת קוטג' 9%, קופסת גבינת ריקוטה (250 גרם), ו-150 גרם גבינה בולגרית 16% מפוררת. סך הכל צריך להיות כ-600 גרם גבינות, וניתן לשחק עם סוגי הגבינות. • הרכבת הלזניה: בתבנית אפייה (בגודל של כ-35 על 20 ס"מ), מפזרים מעט רוטב עגבניות על התחתית. מניחים עלי לזניה מעל רוטב העגבניות. מפזרים רוטב בשמל מעל עלי הלזניה וגם על שטחים שלא כוסו בעלים. מניחים את תערובת הגבינות בגושים מעל הבשמל (ניתן לחלק את הגבינות לשניים). חוזרים על התהליך: מניחים עוד שכבה של עלי לזניה, עליהם בשמל, ומעל הבשמל שמים רוטב עגבניות (גם כן בגושים). מוסיפים את החלק השני של הגבינות. חוזרים על עוד שכבה של עלים, בשמל, ומה שנותר מרוטב העגבניות. ניתן לפזר מעל גבינה צהובה מגורדת, אך זה לא חובה מכיוון שהלזניה עשירה גם כך. • אפיית הלזניה: מחממים תנור לחום של 180 מעלות צלזיוס. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 25 עד 30 דקות. לאחר מכן, מוציאים את הלזניה מהתנור, מסירים את נייר הכסף ומפזרים מלמעלה כ-3 כפות גבינה צהובה מגורדת. מחזירים לתנור לעוד כ-10 דקות באותו חום, עד שהגבינה נמסה אך לא נחרכת. • קירור לפני ההגשה: מוציאים את הלזניה מהתנור ומניחים לה להתקרר לגמרי, ואף לצנן אותה במקרר למשך מספר שעות לפני הפריסה, מכיוון שכך היא תיפרס בקלות רבה יותר וטעמיה יהיו משובחים יותר. לכל המעונין הנה המתכון בשיח בין שני אנשים https://notebooklm.google.com/notebook/dee3e954-9e17-4e01-84af-a332c83cd93c/audio

יום שני, 12 במאי 2025

פרוסות שומר ברוטב לימון

 

קבלו ירק פחות מוכר-השומר מבושל על הגז ואחר כך בתנור ברוטב לימון משגע...יוצא טעים מאוד ואני ממליץ מאוד לכל אחת ואחד.
קישור לסרטון
https://youtu.be/NCBekrCoAlI והנה מתכון כתוב מתחילים עם ארבע יחידות שומר. חותכים אותן על הצד, מורידים את החלק התחתון ונשארים עם פרוסות בעובי של כסנטימטר. שמים את הפרוסות בצד. • מחממים שלוש כפות שמן זית במחבת רחבה יחסית. • מוסיפים את פרוסות השומר לשמן החם ומטגנים אותן במשך שבע עד שמונה דקות על להבה נמוכה. מטגנים עד שהשומר מתרכך וקצת משחים. אפשר להשתמש במחבת רחבה יותר. • לאחר כשבע דקות, השומר מתחיל להשחים יפה. • מוסיפים פנימה שיני שום קלופות. ניתן לגרד את השום עם פומפייה קטנה או פומפייה המגררת את כל השן בבת אחת. • מוסיפים חצי כוס מיץ לימון. • מוסיפים חצי כוס מים מעורבבים עם כפית אבקת מרק עוף. • מוסיפים שליש כפית מלח. • מוסיפים קצת פלפל שחור. • מערבבים בעדינות. • מכסים את המחבת ונותנים לתערובת להתבשל במשך כחצי שעה עד 40 דקות. מבשלים עד שהשומר מתרכך וראוי למאכל. • מבשלים על להבה נמוכה. אם רואים שחסרים מים, מוסיפים קצת. השומר לא צריך להיות טבול במים, אבל צריכים להיות מים במחבת. • עוד משהו שאפשר להוסיף בשלב זה הוא קצת מתיקות כדי לשבור את המצמוץ של הלימון, כמו כפית דבש. • לאחר סיום תהליך הבישול על הגז, מעבירים את השומר לתבנית תנור על נייר אפייה. • מכניסים את התבנית לתנור על חום של 200 מעלות צלזיוס למשך כ-10 דקות. מטרת הכנסה לתנור היא לקבל עוד קצת השחמה. • השומר מוכן כשהוא יוצא מהתנור. הוא רך, צבעוני ומפנק. השומר מצטמצם קצת במהלך הבישול.

יום שישי, 2 במאי 2025

פוטטוס בתנור קראנצ'י מבחוץ ורך מבפנים

 

פוטטוס נפלאים בתנור-קראנצ'ים וצבעוניים מבחוץ רכים ונימוחים בפה מבפנים...ממש קל להכין והתוצאה נהדרת..
הנה קישור לסרטון ההכנה-קישור לסרטון
https://youtu.be/EqmPPME3FGI והנה המתכון הכתוב קלפו 5-6 תפוחי אדמה בגודל בינוני וחתכו לפלחים..חממו מים בסיר,הוסיפו קצת מלח וכשהמים רותחים הכניסו פנימה את תפוחי האדמה למשך כ8 דקות. בינתיים נכין את הרוטב בכלי קטן ערבבו 5 כפות שמן זית,שתי כפות קמח שטוחות,כף פפריקה מתוקה,חצי כפית שום גבישי,חצי כפית מלח,שליש כפית תבלין פילדלפיה,שליש כפית גריל עוף,פלפל שחור,ערבבו היטב. סננו את תפוחי האדמה וצננו היטב,העבירו לקערה והוסיפו את הרוטב,ערבבו היטב אך בעדינות,הניחו בשכבה אחת על ניר אפיה בתבנית התנור.הכניסו לתנור שחומם מראש לחום 220 מעלות ל35 דקות או עד שתפוחי האדמה שזופים מבחוץ ורכים מבפנים. בתיאבון.

יום שישי, 4 באפריל 2025

עוגת פרג לימון

 עוגת פרג לימון,סופר עסיסית שלא תפסיקו להכין,כי היא פשוט מושלמת,טעם לימוני חזק משגע...

הנה קישור לסרטון ההכנה-קישור לסרטון
https://youtu.be/o4yxiTz-4jM הנה המתכון הדליקו תנור לחום 170 מעלות בקערה שקשקו יחד 3 ביצים גודל מדיום עם 3/4 כוס סוכר כשתי דקות...הוסיפו 1/2 כוס שמן,1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי,גרידה מלימון גדול אחד,ו1/2 מיכל שמנת להקצפה(או יוגורט),ערבבו היטב..הוסיפו 3/4 כוס קמח שערבבתם עם כפית אבקת אפיה,1/2 כוס שקדים טחונים ו1/2 כוס פרג טחון וקמצוץ מלח,ערבבו היטב,העבירו לתבנית מספר 22 עם ניר אפיה משומן עליה,והכניסו לתנור ל35 דקות..בינתיים הכינו סירום מ1/3 כוס מים,1/3 כוס מיץ לימון סחוט טרי ו1/3 כוס סוכר..כשהעוגה יוצאת מהתנור חמה,נעצו בו קיסם במספר מקומות ופזרו מיד את הרוטב הפושר.צננו את העוגה והתענגו עליה.רצוי לשמור במקרר בקיץ. בתיאבון.