יום ראשון, 26 באוקטובר 2014

קרואסוני שמרים

מי לא אוהב לאכול קרואסון נוטף שוקולד כשכל הפה מתמלא טעם מתוק וביס רודף ביס,כאן הכנתי עבורכם שלב אחר שלב את הקרואסונים עם שני סוגי מילוי,עקב אורך הסרטון יש לסרט שני חלקים
מתכון לבצק
500 גרם קמח
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות סוכר
2 ביצים
גרד לימון אחד
שלושת רבעי כוס חלב
100 גרם חמאה רכה
כפית מלח
אופן הכנה
בקערת מיקסר מערבבים באמצעות וו לישה קמח ושמרים מוסיפים את הסוכר והביצים ובהדרגה את החלב,לאחר 5 דקות של לישה מתחילים להוסיף את החמאה ב3-4 נגלות,כל פעם מוסיפים ומחכים שהיא תיבלע ואז מוסיפים עוד גוש,מוסיפים את המלח ואת גרד הלימון ולשים עוד 4-5 דקות.
מורידים את הבצק מוו הלישה ומכסים את הכלי במגבת מטבח,מניחים לתפיחה למשך כשעה לפחות או ללילה במקרר.
מחלקים לשניים ומרדדים כל אחד לעיגול על משטח מקומח,מורחים מילוי(איזה שתבחרו)ומשרטטים על הבצק צורת צלב עם סכין חדה ולאחר מכן חותכים כל מקטע כזה לשני חלקים שווים נוספים,מגלגלים מהחלק הרחב הקרוב אליכם לעבר החלק הצר ומניחים כל עוגייה על ניר אפיה משומן בתבנית האפיה,נותנים לתפוח עוד חצי שעה מורחים בביצה מקושקשת מדוללת במעט מים  ולתנור שחומם מראש למשך 15-20 דקות,בינתיים מכינים סירופ סוכר ביחס של אחד לאחד מים וסוכר,נאמר כוס מול כוס,מוסיפים 2 כפות מיץ לימון ופקק תמצית וניל ומביאים לרתיחה ולאחר מכן מעבירים ללהבה נמוכה למספר דקות עד שנוצר סירופ(לא סמיך מדי),לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור מורחים מיד מהסירופ ומניחים להתקרר.בתיאבון



סרטון חלק ראשון


סרטון חלק שני









2 תגובות:

  1. בסרטון רואים שאתה מכניס ביצה לתוך הבצק אך במתכון לא רשום?????

    השבמחק
    תשובות
    1. צודק,תודה על ההערה,אוסיף את הביצים למתכון

      מחק