יום חמישי, 14 בנובמבר 2024

מקלובה צמחונית עשירה במיוחד

 מקלובה צמחונית נהדרת מושקעת מאוד עם שפע ירקות והמון צבעים...לא תכינו? הנה קישור לסרטון ההכנה https://youtu.be/a_AXwR13J9w
והנה המתכון הכתוב
קחו סיר עם ציפוי נון סטיק רחב,חממו שתי כפות שמן,קלפו כחמישה תפוחי אדמה בגודל בינוני ופרסו לפרוסות דקות,כשהשמן חם הניחו את הפרוסות בשמן וטגנו עד השחמה יפה מכל צד,הוציאו לצלחת,פזרו מעט מלח מעל...הוסיפו מעט שמן וחממו אותו,הכניסו פנימה שני בצלים קצוצים וטגנו עד הזהבה..הוסיפו שתי שיני שום קצוצות וערבבו יחד כדקה,הוסיפו חציל בגודל בינוני חתוך לקוביות,עלה סלרי קצוץ,גזר מקולף חתוך לפרוסות,רבע כרובית מפורקת,קישוא אחד מקולף וחתוך לקוביות ובטטה אחת חתוכה לקוביות,ערבבו היטב ובשלו כ15 דקות עד שהירקות מצטמצמים..הוסיפו כוס גרגרי חומוס מבושלים,,תבלו בכפית מלח גדושה,כפית פפריקה מתוקה,כפית כמון שטוחה,מעט כורכום,כפית ראס אל חנות שטוחה ומעט פלפל שחור,הוסיפו שתי כפות כוסברה ופטרוזיליה קצוצות דק,ערבבו ובשלו יחד כחמש דקות נוספות,הוציאו מהסיר...הוסיפו שתי כפות שמן לסיר וחממו על להבה נמוכה,סדרו שכבה של פרוסות תפוחי האדמה,מעליה חצי מכמות הירקות,מעליה פזרו כוס אורז(בהכנות השרו שתי כוסות אורז במים במשך חצי שעה,סננו ושמרו בצד)חזרו על התהליך פעם נוספת..שפכו כחמש-חמש וחצי כוסות מים רותחים שערבבתם עם כפית גדושה אבקת מרק,עד כסוי מלא של התכולה ואפילו עם עודף,הביאו לרתיחה,כסו במכסה ובשלו כ40 דקות על להבה נמוכה...כבו את האש,הניחו מגבת על הסיר וכסו במכסה ל15 דקות,הפכו על צלחת שטוחה ורחבה...והגישו לשולחן. בתיאבון.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה