יום רביעי, 15 בינואר 2025

טארט לימון

 טארט לימון משגע-מנת קינוח מפוארת שלא תבייש את גדול הקונדיטורים אצלכם במטבח. הנה קישור לסרטון ההכנה-https://youtu.be/Q9uaw716YcU
והנה המתכון-נכין תחילה את התחתית.

במעבד מזון נשים 200 גרם קמח,רבע כוס סוכר,שתי כפיות שיבולת שועל אינסטנט,שקית סוכר וניל ומעט מלח..נתחיל לערבב,נוסיף ביצה גודל לארג' ובהדרגה 120 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות...נמשיך לערבב עד שנוצר בצק...נוציא את הבצק ממעבד המזון ונשטח עם הידיים על תבנית טארט מתפרקת בגודל 20 או 22 כולל בדפנות..נעשה חורים בתחתית עם מזלג ונכניס לאפיה לתנור שחומם לחום 180 מעלות ל10 דקות. בינתיים נכין את המילוי בקערה נשים חצי כוס שמנת להקצפה,נוסיף 3 ביצים גודל אקסטרא לארג'(או ארבע גודל מדיום)נוסיף חצי כוס מיץ לימון,גרד מלימון אחד ו3/4 כוס סוכר...נערבב היטב ונשפוך על התחתית שנוציא מהתנור...מעל אני גרדתי שאריות שנותרו לי מהבצק(לא חייבים) נוריד את החום בתנור ל150 מעלות ונכניס פנימה ל15-20 דקות או עד שהנוזל מתייצב ומצהיב...נצנן היטב ונשמור במקרר. בתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה