יום חמישי, 5 במרץ 2015

קציצות בקר עם חומוס

כשנתקלתי במתכון הזה לקציצות בקר של השף אבי ביטון מיד הוא מצא חן בעיני,ראיתי בשילוב של גרגרי החומוס ורצועות הפלפל,הרוטב הנפלא וקציצות הבשר המטוגנות פוטנציאל למנה נפלאה ואכן לא התאכזבתי,אולי כדורי הבשר הטעימים ביותר שהכנתי מאז ומעולם ושווה להמתין את זמן הבישול הארוך יחסית.
הנה המתכון הכתוב
500 גרם בשר טחון
ביצה אחת
חופן פטרוזיליה
חופן כוסברה
בצל גדול מגורר וסחוט מנוזלים
4 כפות פירורי לחם
קורט קינמון פלפל שחור
כפית כמון
כפית דבש
מלח
2 כפיות שום כתוש/3 שיני שום קצוצות
לערבב הכל יחד וליצור קציצות בגודל הרצוי לכם,לטגן במחבת עם שמן ולהשחים מכל הצדדים,להוציא לקערה עם נייר סופג

לרוטב
רבע כוס שמן
3 שיני שום פרוסות
2 עגבניות קצוצות
2 פלפלים חתוכים לרצועות
כוס וחצי גרגרי חומוס שהושרו במים ללילה.
חופן כוסברה קצוצה
כף פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה
חצי כפית קינמון
כפית כמון
מלח,פלפל שחור

מחממים את השמן,מטגנים את השום ומוסיפים את העבניות והפלפלים,ומטגנים כמה דקות תוך בחישה עם כף עץ,מוסיפים את גרגרי החומוס,הכוסברה ושאר התבלינים,ומכסים במים עד גובה הירקות,מביאים לרתיחה,מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה.
לאחר כשעה מוסיפים לתבשיל בזהירות את הקציצות שטיגנו קודם,מערבבים מעט תוך הנעת הסיר מצד לצד,מכסים ומבשלים שעה נוספת.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה