יום שבת, 22 בפברואר 2025

סמבוסק בוכרי

 סמבוסק בוכרי במילוי בשר,בצק דקיק קראנצי שלא נפתח באפיה ומילוי בשר עשיר.טעים מאוד.

קישור לסרטון
https://youtu.be/FX318aNg3cU הנה המתכון בקערה נשים 500 גרם קמח וכפית מלח,נערבב בינהם,ניצור בור במרכז ונוסיף פנימה 3 כפות שמן,כף חומץ ו230 מ"ל מים חמימים..נערבב ונלו לכדור בצק.נעטוף בנילון ונניח בצד. נכין את המילוי במחבת נשים כף וחצי שמן נחמם ונוסיף בצל בגודל בינוני קצוץ,נטגן עד הזהבה,נוסיף,כפית מלח,1/8 כפית פלפל שחור,חצי כפית פפריקה מתוקה וחצי כפית כמון,נערבב ונוסיף חצי קילו בשר טחון מסוג צלעות,נערבב כל הזמן עד שנוצרים פירורי בשר קטנים אפורים,נסיר מהאש ונעביר לקערה..נצנן. על משטח עבודה מקומח נחתוך את כדור הבצק לכדורים קטנים בגודל פינג פונג(לי יצאו 13 כדורים) נרדד עיגול עם מערוך לעיגול דק,נשים כף מהמילוי ונסגור לחצי עיגול,נהדק את השוליים עם מזלג...נניח על נייר אפיה בתבנית התנור,נמרח מעל ביצה מקושקשת עם מעט מים ונפזר שומשום...נכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות לכ20-25 דקות או עד שמזהיב יפה.(אפשר גם לטגן בשמן) בתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה