יום שני, 24 בפברואר 2025

עוגת תפוחים נהדרת

 

עוגת תפוחים מושלמת,נמסה בפה,הטעמים והניחוחות מדהימים.מומלצת בחום.
קישור לסרטון
והנה המתכון הכתוב נכין תחילה את המילוי נקלף 2 ק"ג תפוחי עץ ונחתוך לקוביות,בסיר רחב נחמם 40 גרם חמאה,נוסיף את התפוחים,כפית קינמון,2-3 כפות מיץ לימון,פקק תמצית וניל, 2-3 כפות סוכר,וכף פודינג וניל,נערבב ונבשל עד שהתפוחים מתרככים והנוזלים מצטמצמים..נסיר מהאש ונצנן. בקערת מעבד מזון רחבה נשים 3 כוסות קמח מעורבבות עם כפית אבקת אפיה...נוסיף 100 גרם סוכר,שקית סוכר וניל,ביצה גודל מדיום ו200 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפרטורת החדר...נעבד עד קבלת פירורים גדולים של בצק,נוציא למשחט עבודה ונעבד עם הידיים למלבן...נחלק את המלבן ל3/4 ורבע...את החלק הגדול נרדד על משטח מקומח מעט,ונניח על תחתית תבנית משומנת בגודל 32 על 25 בערך..נדקור את הבצק באמצעות מזלג....מעל נפזר את המילוי ומיישרו..מעליו נגרד באמצעות החלק הגס של פומפיה את הבצק הנותר(בקיץ כדאי לצננו במקרר לפני הגירוד לחצי שעה בערך)נפזר בצורה שווה...נכניס לתנור שחומם מראש לחום 180 מעלות למשך 30-35 דקות עד שמזהיב יפה...נצנן לחלוטין ועדיף לילה במקרר לפני פריסה... בתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה