יום שלישי, 4 באוגוסט 2015

לחם לבן ביתי

את המתכון הזה מצאתי בשיטוטי ברשת,הוא של הקונדיטור הבריטי המהולל,פול הוליווד,ומיד הוא מצא חן בעיני,הוא סופר מקצועי,מוסבר היטב,וגם לא מחייב תהליך ארוך ומסובך של הכנת מחמצת,גידולה וכו',ומאידך,נותן לחם ריחני,נפלא,עם שכבה חיצונית מתפצחת וקראנצית שנשמרת ולא מתרככת,בקיצור מתכון נהדר,שכל אחד יכול להכין ולזכות בתשבחות.

הנה המתכון הכתוב
500 גרם קמח לחם/רגיל
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
3 כפות שמן זית
320 מ"ל מים קרים מהמקרר.

אופן ההכנה
להכניס את הקמח לקערה
להוסיף בצידו האחד את השמרים ובצד השני את המלח ולערבב אותם לתוך הקמח,כל אחד לחוד.
להוסיף את שמן הזית ואת מרבית המים,ולערבב ידנית,עד שהחומרים מתמזגים,תוך הוספת שארית המים(לעיתים צריך עוד)
לצקת שמן זית על משטח העבודה,ולגלגל וללוש עליו את הבצק במשך כ10 דקות,עד שהוא הופך מבריק,אלסטי ואחיד.
מניחים באותה תבנית להתפחה של כשעה לפחות עד הכפלת הנפח,עם כיסוי מגבת מטבח.
מוציאים למשטח העבודה,שקימחנו מעט,משטחים למלבן תוך הוצאת האויר מתוך הבצק,מגלגלים את הבצק,מהקצה הרחוק לקרוב,למעין רולדה,ומניחים על תבנית עם נייר אפיה משומן,כשהתפר כלפיי מטה(כלומר הקצה של הבצק אותו גלגלנו)מכניסים גם את השוליים פנימה,ומכסים שוב לכחצי שעה באותה מגבת.
מתיזים ספריי עם מים על הלחם או עם מברשת רכה ומלטפים את הלחם תוך ישור קמטים,מפזרים קמח מעל בנדיבות וחורצים מספר פסים עם סכין חיתוך לאורך הלחם ובאלכסון.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך 25 דקות
בתחתית התנור,מניחים קערה גדולה עם מי ברז,ליצירת אדים.
לאחר 25 דקות מורידים את הטמפרטורה ל180 מעלות ואופים 15 דקות נוספות
מוציאים בזהירות לקרור על רשת התנור.
פורסים כשמתקרר לגמריי,אפשר להקפיא.

הנה סרטון ההכנה,כדאי להציץ בו ולראות את צורת הגלגול




תגובה 1: