יום חמישי, 6 באוגוסט 2015

פאי שזיפים

כשפירות העונה בשפע ואתה נתקל במתכון קייצי כל כך קל,טעים ומרענן,והוא בכלל של חמותך,אין ספק שתרוץ להכינו ואכן כך עשיתי,באמת,ובלי להחניף לחמות,פאי טעים,מלא עדינות ועסיס של שזיפים טריים,יופי של קינוח לכל ארוחה וגם סתם כך לארוחת ארבע,תודה לחוה גדיש על המתכון.

הנה המתכון הכתוב
1 ק"ג שזיפים חתוכים לרבעים ללא הגלעין
150 גרם מרגרינה בטמ' החדר
שתי כפות פירורי לחם
כף תמצית אפיה
חצי כוס סוכר
3 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
כוס ושלושת רבעי קמח תופח.
עוד חצי כוס סוכר

בצק-מערבבים יחד מרגרינה,קמח,חלמונים,חצי כוס סוכר ותמצית אפיה לגוש בצק,חצי ממנו עוטפים בנילון נצמד ומכניסים למקפיא.
מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
מרדדים חצי מהבצק על תבנית אפיה משומנת(אפשר תבנית פאי)
עליה מפזרים את פירורי הלחם ומסדרים יפה את השזיפים
מכניסים ל20 דקות לתנור שחומם מראש ל180 מעלות,מוציאים מהתנור ומיד משטחים על השזיפים את הקצף,באמצעות פומפיה מגרדים מעל את חצי הבצק ששמנו במקפיא(בצורה אחידה)
מכניסים לתנור לאותו חום לרבע שעה נוספת עד שפתיתי הבצק שחומים.
שומרים במקרר.

הנה סרטון ההכנה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה