יום שני, 25 ביוני 2012

האם החומוס שאנחנו אוכלים הוא באמת בריא?

חומוס,המאכל הישראלי הכי נפוץ,אותו אנחנו מנגבים כמעט בכל הזדמנות,בבית,באירועים,במסעדות,ואפילו בחו"ל כבר התחלנו להפיץ אותו.
נשאלת השאלה האם אנחנו מקבלים מהיצרניות מוצר שהוא באמת בריא?
Ynet הלכו ובדקו עבורנו מספר גדול של אריזות חומוס המשווקות ברשתות,הם בדקו בכל אריזה את מרכיב החומוס הנקי(רצוי שיהיה מעל 50 אחוז)בדקו את אחוז השומן במוצר ובאיזה שומן מדובר(אם מצויון?)בדקו כמה נתרן יש במוצר,כמה חלבון וכמה קלוריות יש בו.
הטריק כאן,וכל מי שמכין לבד חומוס בבית יודע שלחומוס אין צורך להוסיף שמן בכלל,שלחומוס מוסיפים שמן,לא פעם זהו שמן מאיכות ירודה והחברות מציינות אותו כשמן צמחי,ולעיתים הוא שמן איכותי יותר כמו שמן זית וקנולה.
תוספת השמן מעלה את אחוז השומן במוצר כולו בצורה ניכרת,אם בגרגרי חומוס רגילים יש 6 אחוז שומן,הריי שבמוצר התעשייתי יש 20-30 אחוז שומן(כמובן שהטחינה גם תורמת לכך).
בקיצור מצאו שהחומוס של חברת שמיר וחומוס אחלה הם הכי בריאים מבחינה תזונתית,ולמי שרוצה יותר להתעמק הנה הקישור לכתבה כולה.אז כשאתם הולכים לקנות חומוס ובטח למי שמאוד אוהב תתעמקו בפרטים הללו.
אגב אין קשר בין מחיר החומוס לערכו התזונתי,לעיתים קרובות חומוס יקר אינו בריא יותר מאחרים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4245555,00.html

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה