אתמול בצהריים התיישבנו כולנו לאכול את החמין הראשון שלי ומה אגיד לכם כולנו ליקקנו שפתיים מעונג צרוף.
אחד הדברים שעד כה טרם העזתי לעשות הוא חמין,וכשגמלה בליבי ההחלטה לנסות,הקשתי "חמין" בגוגל ומיד נחשפתי לעולם שלם של מתכונים,אחד מכין כך ואחד מכין אחרת,אחד מכין בנוסח ספרדי ואחר בנוסח אשכנזי.
הבנתי שקודם כל צריך סיר גדול שאפשר להכניס לתנור,ומכיוון שלא היה לנו כזה,אשתי נשלחה למשימה ורכשה סיר נירוסטה מתוצרת סולתם שהקיבולת שלו 10 ליטר,ויש לו ידיות מתכת וגם מיכסה זכוכית עם ראש מתכתי.
לאחר מכן ניגשתי לרכיבים לפי המתכון שהחלטתי לעשות
אז הנה לפניכם אופן ההכנה
אל תוך הסיר יצקתי 4 כפות שמן זית ובתוכו שמתי 1 ק"ג בשר בקר מסוג שריר(הבנתי שאפשר גם שפונדרה)חתוך לקוביות קטנות,חלקו של הבשר היה משולב עם עצם וזה מוסיף טעם,טיגנתי את הבשר מכל הכיוונים במשך דקות מספר עד לסגירתו.
הוצאתי אותו מסיר והנחתי בצד והוספתי מעט שמן ולתוכו שפכתי 2 בצלים חתוכים גס וכ8 שיני שום,טיגנתי אותם עד להזהבה,והוספתי כוס יין אדום,גרדתי את תחתית הסיר עם כף עץ(אמור להוסיף טעם והשבתי את הבשר לסיר ונתתי לו לספוג את היין למשך כ10 דקות על אש קטנה.
עכשיו הוספתי 500 גרם שעועית שהשרתי במשך 8 שעות ,בערך 100 גרם גריסים שהושרו גם כן,ו250 גרם חומוס שעבר את אותו התהליך.
8 תפוחי אדמה בינוניים נוספו לכבודה,עליהם פיזרתי מלוא החופן פפריקה,קצת גריל עוף,מלח ופלפל שחור ועליהם הנחתי קישקע ארוך ו8 ביצים קשות,יצקתי מלמעלה 2 כפות סילאן ו2 כפות דבש והוספתי 4 תמרים.והוספתי מרק עוף מוכן עד לגובה הקישקע כך,שיכסה אותו היטב,וחיממתי על אש גבוהה עד לרתיחה.
לאחר הרתיחה,הרדתי את המכסה,כיסיתי את הסיר בנייר כסף והכנסתי לתנור לחום של 100 מעלות למשך כל הלילה והבוקר שלמחרת,הייתי צריך להוסיף מעט מים בבוקר,וגם זה התברר מאוחר יותר כמיותר.
הבשר יצא רך ונמס בפה,וכל התקרובת יצאה שחומה ויפה.
למדתי שניתן להשחים את החמין גם על ידי סוכר חום/תמצית תה/או קליפות בצל.
בתיאבון,ואם יש שאלות אשמח לענות.
אחד הדברים שעד כה טרם העזתי לעשות הוא חמין,וכשגמלה בליבי ההחלטה לנסות,הקשתי "חמין" בגוגל ומיד נחשפתי לעולם שלם של מתכונים,אחד מכין כך ואחד מכין אחרת,אחד מכין בנוסח ספרדי ואחר בנוסח אשכנזי.
הבנתי שקודם כל צריך סיר גדול שאפשר להכניס לתנור,ומכיוון שלא היה לנו כזה,אשתי נשלחה למשימה ורכשה סיר נירוסטה מתוצרת סולתם שהקיבולת שלו 10 ליטר,ויש לו ידיות מתכת וגם מיכסה זכוכית עם ראש מתכתי.
לאחר מכן ניגשתי לרכיבים לפי המתכון שהחלטתי לעשות
אז הנה לפניכם אופן ההכנה
אל תוך הסיר יצקתי 4 כפות שמן זית ובתוכו שמתי 1 ק"ג בשר בקר מסוג שריר(הבנתי שאפשר גם שפונדרה)חתוך לקוביות קטנות,חלקו של הבשר היה משולב עם עצם וזה מוסיף טעם,טיגנתי את הבשר מכל הכיוונים במשך דקות מספר עד לסגירתו.
הוצאתי אותו מסיר והנחתי בצד והוספתי מעט שמן ולתוכו שפכתי 2 בצלים חתוכים גס וכ8 שיני שום,טיגנתי אותם עד להזהבה,והוספתי כוס יין אדום,גרדתי את תחתית הסיר עם כף עץ(אמור להוסיף טעם והשבתי את הבשר לסיר ונתתי לו לספוג את היין למשך כ10 דקות על אש קטנה.
עכשיו הוספתי 500 גרם שעועית שהשרתי במשך 8 שעות ,בערך 100 גרם גריסים שהושרו גם כן,ו250 גרם חומוס שעבר את אותו התהליך.
8 תפוחי אדמה בינוניים נוספו לכבודה,עליהם פיזרתי מלוא החופן פפריקה,קצת גריל עוף,מלח ופלפל שחור ועליהם הנחתי קישקע ארוך ו8 ביצים קשות,יצקתי מלמעלה 2 כפות סילאן ו2 כפות דבש והוספתי 4 תמרים.והוספתי מרק עוף מוכן עד לגובה הקישקע כך,שיכסה אותו היטב,וחיממתי על אש גבוהה עד לרתיחה.
לאחר הרתיחה,הרדתי את המכסה,כיסיתי את הסיר בנייר כסף והכנסתי לתנור לחום של 100 מעלות למשך כל הלילה והבוקר שלמחרת,הייתי צריך להוסיף מעט מים בבוקר,וגם זה התברר מאוחר יותר כמיותר.
הבשר יצא רך ונמס בפה,וכל התקרובת יצאה שחומה ויפה.
למדתי שניתן להשחים את החמין גם על ידי סוכר חום/תמצית תה/או קליפות בצל.
בתיאבון,ואם יש שאלות אשמח לענות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה