במהלך הטיול למערב ארה"ב הזדמנו לצימר של ג'ים וורדה בעיירה פייג' במדינת אריזונה ושהינו אצלם 3 לילות,השניים זוג מאוד נחמד ומכניס אורחים עם הרבה סיפורים על האיזור וההוויה האמריקאית,אבל גולת הכותרת של הביקור אצלה היו הפנקייקים הכל כך מיוחדים שהיא הכינה לנו ולשאר אורחיה מדי בוקר,וברוב טובה נתנה לי ועבורכם את המתכון הנהדר,אלו לא פנקייקים רגילים,אלא מאוד מיוחדים ויש להם גם סירופ ביתי נפלא שהופך אותם לחוויה נפלאה להתחיל עמה את הבוקר.
הנה המתכון הכתוב
ל8 פנקייקים בערך
1 ביצה
חצי כוס קמח
חצי כוס שיבולת שועל לא אינסטנט
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
3 כפות שמן
כוס אחת רוויון
כוס דובדבנים או אוכמניות.(אפשר גם בלי)
לערבב היטב,לחמם מחבת טפלון על להבה נמוכה,לשמן קלות,לשפוך חצי מצקת מרק למחבת,לטגן כדקה לערך ולהפוך לצד השני ולהשאיר אותו פרק זמן,להוציא לצלחת.
לסירופ
1 כוס סוכר
40 גרם חמאה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כוס רויון
לבשל בסיר תוך כדי בחישה להביא לרתיחה ולהמשיך לערבב עוד דקה(לא לאפשר לגלוש)
לכבות את האש ולהוסיף כפית תמצית וניל,לערבב,ולצקת על הפנקייקים
אפשר לשמור בקרור ולחמם לפני ההגשה.
הנה סרטון ההכנה
הנה המתכון הכתוב
ל8 פנקייקים בערך
1 ביצה
חצי כוס קמח
חצי כוס שיבולת שועל לא אינסטנט
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית אבקת אפיה
3 כפות שמן
כוס אחת רוויון
כוס דובדבנים או אוכמניות.(אפשר גם בלי)
לערבב היטב,לחמם מחבת טפלון על להבה נמוכה,לשמן קלות,לשפוך חצי מצקת מרק למחבת,לטגן כדקה לערך ולהפוך לצד השני ולהשאיר אותו פרק זמן,להוציא לצלחת.
לסירופ
1 כוס סוכר
40 גרם חמאה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כוס רויון
לבשל בסיר תוך כדי בחישה להביא לרתיחה ולהמשיך לערבב עוד דקה(לא לאפשר לגלוש)
לכבות את האש ולהוסיף כפית תמצית וניל,לערבב,ולצקת על הפנקייקים
אפשר לשמור בקרור ולחמם לפני ההגשה.
הנה סרטון ההכנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה