לכבוד שבת המלכה,החלטתי להכין לחמניות ממולאות בבשר טחון,הלחמניות יוצאות זהובות,ריחניות,אוריריות וטעמן,טעם גן עדן.
הנה המתכון הכתוב
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס סוכר
כפית מלח
שתיים וחצי כוסות מים פושרים או כמה שהבצק לוקח
ביצה בחושה
שומשום
למילוי
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי קילו בשר טחון
תיבול(כמון,פפריקה,גריל עוף,ראס אל חנות,מלח,פלפל שחור לפי הטעם)
לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים(חוץ מהמלח),תוך הוספת המים בהדרגה,עד שהבצק מתאסף סביב וו הלישה,במשך כ8 דקות,לאחר 8 דקות מוסיפים את המלח,וממשיכים ללוש עוד 2 דקות
עוצרים את פעולת המיקסר,מסירים את הבצק מוו הלישה ועוטפים אותו בשמן עם כפות הידיים ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח(בקיץ ארבעים דקות,בחורף שעה ומעלה)
מוציאים את הבצק על משטח מקומח,מוציאים ממנו את האויר,וחותכים לכדורי בצק בגודל הרצוי לכם,מכסים במגבת.
מטגנים את הבצל עד שמשחים,מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב,עד שהבשר מאפיר וללא גושים,מוסיפים תיבול ומורידים מהאש.
לוקחים כדור בצק על היד ומשטחים אותו תוך יצירת גומה,לתוכה מכניסים כף גדושה מהמלית וסוגרים מכל הצדדים היטב,ומניחים על נייר אפיה משומן בתבנית אפיה,כך עד שנגמר הבצק,מניחים להתפחה נוספת של רבע שעה(קיץ,חורף כחצי שעה)מורחים ביצה שערבבנו עם מעט מים ומלמעלה מפזרים שומשום
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות
מוציאים ומקררים על רשת.
בתיאבון
הנה סרטון ההכנה
הנה המתכון הכתוב
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס סוכר
כפית מלח
שתיים וחצי כוסות מים פושרים או כמה שהבצק לוקח
ביצה בחושה
שומשום
למילוי
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי קילו בשר טחון
תיבול(כמון,פפריקה,גריל עוף,ראס אל חנות,מלח,פלפל שחור לפי הטעם)
לשים בקערת מיקסר עם וו לישה את כל החומרים(חוץ מהמלח),תוך הוספת המים בהדרגה,עד שהבצק מתאסף סביב וו הלישה,במשך כ8 דקות,לאחר 8 דקות מוסיפים את המלח,וממשיכים ללוש עוד 2 דקות
עוצרים את פעולת המיקסר,מסירים את הבצק מוו הלישה ועוטפים אותו בשמן עם כפות הידיים ומניחים לתפיחה עד הכפלת הנפח(בקיץ ארבעים דקות,בחורף שעה ומעלה)
מוציאים את הבצק על משטח מקומח,מוציאים ממנו את האויר,וחותכים לכדורי בצק בגודל הרצוי לכם,מכסים במגבת.
מטגנים את הבצל עד שמשחים,מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב,עד שהבשר מאפיר וללא גושים,מוסיפים תיבול ומורידים מהאש.
לוקחים כדור בצק על היד ומשטחים אותו תוך יצירת גומה,לתוכה מכניסים כף גדושה מהמלית וסוגרים מכל הצדדים היטב,ומניחים על נייר אפיה משומן בתבנית אפיה,כך עד שנגמר הבצק,מניחים להתפחה נוספת של רבע שעה(קיץ,חורף כחצי שעה)מורחים ביצה שערבבנו עם מעט מים ומלמעלה מפזרים שומשום
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל20 דקות
מוציאים ומקררים על רשת.
בתיאבון
הנה סרטון ההכנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה