יום שני, 12 במאי 2025

פרוסות שומר ברוטב לימון

 

קבלו ירק פחות מוכר-השומר מבושל על הגז ואחר כך בתנור ברוטב לימון משגע...יוצא טעים מאוד ואני ממליץ מאוד לכל אחת ואחד.
קישור לסרטון
https://youtu.be/NCBekrCoAlI והנה מתכון כתוב מתחילים עם ארבע יחידות שומר. חותכים אותן על הצד, מורידים את החלק התחתון ונשארים עם פרוסות בעובי של כסנטימטר. שמים את הפרוסות בצד. • מחממים שלוש כפות שמן זית במחבת רחבה יחסית. • מוסיפים את פרוסות השומר לשמן החם ומטגנים אותן במשך שבע עד שמונה דקות על להבה נמוכה. מטגנים עד שהשומר מתרכך וקצת משחים. אפשר להשתמש במחבת רחבה יותר. • לאחר כשבע דקות, השומר מתחיל להשחים יפה. • מוסיפים פנימה שיני שום קלופות. ניתן לגרד את השום עם פומפייה קטנה או פומפייה המגררת את כל השן בבת אחת. • מוסיפים חצי כוס מיץ לימון. • מוסיפים חצי כוס מים מעורבבים עם כפית אבקת מרק עוף. • מוסיפים שליש כפית מלח. • מוסיפים קצת פלפל שחור. • מערבבים בעדינות. • מכסים את המחבת ונותנים לתערובת להתבשל במשך כחצי שעה עד 40 דקות. מבשלים עד שהשומר מתרכך וראוי למאכל. • מבשלים על להבה נמוכה. אם רואים שחסרים מים, מוסיפים קצת. השומר לא צריך להיות טבול במים, אבל צריכים להיות מים במחבת. • עוד משהו שאפשר להוסיף בשלב זה הוא קצת מתיקות כדי לשבור את המצמוץ של הלימון, כמו כפית דבש. • לאחר סיום תהליך הבישול על הגז, מעבירים את השומר לתבנית תנור על נייר אפייה. • מכניסים את התבנית לתנור על חום של 200 מעלות צלזיוס למשך כ-10 דקות. מטרת הכנסה לתנור היא לקבל עוד קצת השחמה. • השומר מוכן כשהוא יוצא מהתנור. הוא רך, צבעוני ומפנק. השומר מצטמצם קצת במהלך הבישול.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה