כל הזמן מכין מתכונים של אחרים,אז היום העזתי והכנתי מתכון משל עצמי ללחם ביתי ששילבתי בו סובין,בצל מטוגן וגרעיני חמניה ובמקום סוכר שמתי דבש ויצא נהדר.
הנה הסרטון
ולטובת מי שלא מעונין בסרטון אז הנה המתכון הכתוב
450 גרם קמח לחם או קמח רגיל
50 גרם סובין
2 כפות שמן זית
כף גדושה של דבש
כפית מלח
1 בצל קצוץ מטוגן בשמן קנולה
2 כפות גרעיני חמניה
1 כף שמרים יבשים
כוס מים פושרים
אופן הכנה
בקערת מיקסר מערבבים באמצעות וו הלישה את הקמח,הסובין,שמן הזית,הדבש והשמרים,ולאחר כדקה מוסיפים מים בהדרגה.לאחר 2 דקות לישה נוסיף גם את המלח.בסה"כ נלוש 10 דקות.
נפריד את הבצק מהוו לישה ונעטוף אותו בשמן קנולה על מנת שלא יתייבש בתפיחה.
נתפיח מכוסה בנילון נצמד או מגבת מטבח במשך כשעה בטמפרטורת החדר.
נוסיף את הבצל המטוגן ואת גרעיני החמניה ונלוש היטב להחדרתם לבצק.נכניס את הבצק לתבנית אינגליש קייק או על תבנית אפיה שעליה ניר אפיה.
נתפיח מכוסה לעוד כחצי שעה
בינתיים נחמם תנור ל190 מעלות ונניח בתחתית קערה עם מים חמים.
לאחר כחצי שעה נחתוך שניים שלושה חריצים בעומק של 5 ס"מ בבצק באמצעות מספרים או סכין חדה ונפזר מעל שכבה עדינה של קמח
נכניס לתנור לכ 30 דקות
נוציא ונקרר על רשת,בתיאבון
הנה הסרטון
ולטובת מי שלא מעונין בסרטון אז הנה המתכון הכתוב
450 גרם קמח לחם או קמח רגיל
50 גרם סובין
2 כפות שמן זית
כף גדושה של דבש
כפית מלח
1 בצל קצוץ מטוגן בשמן קנולה
2 כפות גרעיני חמניה
1 כף שמרים יבשים
כוס מים פושרים
אופן הכנה
בקערת מיקסר מערבבים באמצעות וו הלישה את הקמח,הסובין,שמן הזית,הדבש והשמרים,ולאחר כדקה מוסיפים מים בהדרגה.לאחר 2 דקות לישה נוסיף גם את המלח.בסה"כ נלוש 10 דקות.
נפריד את הבצק מהוו לישה ונעטוף אותו בשמן קנולה על מנת שלא יתייבש בתפיחה.
נתפיח מכוסה בנילון נצמד או מגבת מטבח במשך כשעה בטמפרטורת החדר.
נוסיף את הבצל המטוגן ואת גרעיני החמניה ונלוש היטב להחדרתם לבצק.נכניס את הבצק לתבנית אינגליש קייק או על תבנית אפיה שעליה ניר אפיה.
נתפיח מכוסה לעוד כחצי שעה
בינתיים נחמם תנור ל190 מעלות ונניח בתחתית קערה עם מים חמים.
לאחר כחצי שעה נחתוך שניים שלושה חריצים בעומק של 5 ס"מ בבצק באמצעות מספרים או סכין חדה ונפזר מעל שכבה עדינה של קמח
נכניס לתנור לכ 30 דקות
נוציא ונקרר על רשת,בתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה