את ההשראה למתכון קיבלתי ממוטי בר און ואני שדרגתי והוספתי בהשראת טו-בשבט אי אלו תוספות שהוסיפו למתכון הזה המון צבע,ושפע של טעמים חדשים ומגוונים
הנה המתכון הכתוב
לכדורי הבשר
500 גרם בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
בצל גדול מגורד סחוט
ביצה אחת גדולה או שתיים קטנות
חופן אגוזי מלך מרוסקים
קורט קינמון
פפריקה,פלפל שחור,כמון,חוויאג',תבלין קציצות(ראס אל חנות) ומלח לפי הטעם(בסרטון יש את הכמויות שאני שמתי)
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
לרוטב
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 כוסות מים רותחים לפחות
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
כף גדושה דבש
תבלינים-קינמון,מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה,כמון.
חופן או שניים גדושים פירות יבשים שיש בבית(שזיפים,צימוקים,חמוציות,משמש)
אופן ההכנה
מכינים את כדורי הבשר לאחר ערבוב של כל המרכיבים,לגודל של קצת יותר גדול מכדור פינג פונג(את העיסה משאירים לספיגת טעמים כרבע שעה לפחות)ומניחים בצד
לוקחים סיר רחב מאוד(סוטאג')ומניחים בתוכו את שמן הזית,מחממים על להבה בינונית,כשהשמן חם,לאחר כ2 דקות,יוצקים פנימה את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה קלה,מוסיפים את קופסת רסק העגבניות ומנמיכים להבה,מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים בעדינות.מוסיפים את התבלינים על פי טעמכם.
מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים כ10 דקות.
מניחים את תפוחי האדמה בתחתית הרוטב,מוסיפים את הפירות היבשים ומניחים את הקציצות
מנענעים את הסיר בעדינות,ויוצקים עם כף מהרוטב על הקציצות,מביאים לרתיחה ולאחר מכן מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך כשעה עד שעה ורבע עד שתפוחי האדמה מתרככים.במהלך הבישול מנענעים ויוצקים מהרוטב מדי פעם על הקציצות ומוסיפים מים רותחים אם צריך.
מגישים על מצע אורז לבן שבושל בנפרד ומתענגים על הרוטב עם פרוסת חלה.
הנה סרטון ההכנה
הנה המתכון הכתוב
לכדורי הבשר
500 גרם בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
בצל גדול מגורד סחוט
ביצה אחת גדולה או שתיים קטנות
חופן אגוזי מלך מרוסקים
קורט קינמון
פפריקה,פלפל שחור,כמון,חוויאג',תבלין קציצות(ראס אל חנות) ומלח לפי הטעם(בסרטון יש את הכמויות שאני שמתי)
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
לרוטב
4 כפות שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
2 כוסות מים רותחים לפחות
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
כף גדושה דבש
תבלינים-קינמון,מלח,פלפל שחור,פפריקה מתוקה,כמון.
חופן או שניים גדושים פירות יבשים שיש בבית(שזיפים,צימוקים,חמוציות,משמש)
אופן ההכנה
מכינים את כדורי הבשר לאחר ערבוב של כל המרכיבים,לגודל של קצת יותר גדול מכדור פינג פונג(את העיסה משאירים לספיגת טעמים כרבע שעה לפחות)ומניחים בצד
לוקחים סיר רחב מאוד(סוטאג')ומניחים בתוכו את שמן הזית,מחממים על להבה בינונית,כשהשמן חם,לאחר כ2 דקות,יוצקים פנימה את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה קלה,מוסיפים את קופסת רסק העגבניות ומנמיכים להבה,מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים בעדינות.מוסיפים את התבלינים על פי טעמכם.
מביאים לרתיחה,מנמיכים את האש ומבשלים כ10 דקות.
מניחים את תפוחי האדמה בתחתית הרוטב,מוסיפים את הפירות היבשים ומניחים את הקציצות
מנענעים את הסיר בעדינות,ויוצקים עם כף מהרוטב על הקציצות,מביאים לרתיחה ולאחר מכן מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים במשך כשעה עד שעה ורבע עד שתפוחי האדמה מתרככים.במהלך הבישול מנענעים ויוצקים מהרוטב מדי פעם על הקציצות ומוסיפים מים רותחים אם צריך.
מגישים על מצע אורז לבן שבושל בנפרד ומתענגים על הרוטב עם פרוסת חלה.
הנה סרטון ההכנה
אבי שלום. לא כדאי להוסיף כמה עגבניות קצוצות ומקולפות עם מלח גס לסיר אחרי הזהב הבצל ולבשל מעט? ואחר כך להוסיף רסק עגבניות.
השבמחקזאת אפשרות בהחלט מתקבלת ומעשירה.
מחק