יום חמישי, 30 במאי 2024

ככה תכינו בגט צרפתי מושלם

 הכנתי בגט צרפתי במו ידיי,לכל מי שלא נרתע מהתעסקות עם בצק,התוצאה מפצה ומענגת.
הנה קישור לסרטון ההכנה.

קישור לסרטון
https://youtu.be/u8apZl0xbyU
הנה המתכון-
מתכון לבגט צרפתי נפלא,קראנצי,ריחני וקל מאוד להכנה.
הנה המתכון 500 גרם קמח 1 כף שמרים יבשים כפית מלח כף סוכר 3 כפות שמן זית מים קרים מהמקרר לפחות כוס אחת. להכניס קמח לקערת המיקסר,להוסיף בצידו האחד את השמרים ובצד השני את המלח,לערבב כל אחד לחוד מבלי שיגעו זה בזה,להוסיף את השמן והסוכר,ועכשיו ניתן או ללוש במיקסר עם וו לישה או ידנית על השיש,אם על השיש אז פזרו עליו שמן זית ותתחילו ללוש כפי שאני מראה בסרטון,לאחר שהוספנו את המים בקערה ונוצר בצק דביק,לושו כך במשך 10 דקות,אם במיקסר הוסיפו בהדרגה את המים ולושו 10 דקות עם וו הלישה. כדררו לעיגול יפה,והניחו לתפיחה עד הכפלת הנפח,כשהכלי מכוסה במגבת מטבח או נילון נצמד. פזרו קמח בנדיבות על השיש,הוציאו את גוש הבצק,הוציאו ממנו את האוויר וחלקו לשניים,רדדו בעדינות את אחד הגושים למלבן,וקפלו אותו מהקצה הרחוק לכיוון שלכם,בצורה צמודה,לאחר סיום הגלגול,המשיכו לרדד את הבצק,תוך שהתפר נשאר בתחתית,ליצירת שלשול ארוך,שייכנס לתבנית האפיה באלכסון. הניחו ניר אפיה משומן על תבנית האפיה והניחו עליה את הבצק באלכסון,כסו למשך כ20 דקות, השפריצו מים על הבגט והחליקו בעדינות,פזרו עליו קמח בנדיבות וחרצו חריצים עם סכין חדה,לכל אורכו. הכניסו ל17-20 דקות לתנור שחומם מראש ל200 מעלות,לפני כן,הניחו בתחתית קערה עם מים ליצירת אדים. קררו על רשת ותתמוגגו.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה