שחיתות אמיתית זה כל מה שיש לי לומר על המתכון המצוין הזה של וויני רותם מהבלוג "משהו מתוק"
בראוניז נהדרים כשבכל חיתוכית הפתעה,עוגיית אוראו.מוזמנים לתענוג.
כרוב מבושל הינו תוספת מזרח אירופאית ידועה ומוכרת הנה לפניכם אותו כרוב עם הטאצ האישי שלי שהופך אותו למעדן של ממש
הנה המתכון הכתוב
1 כרוב בינוני
1 קופסא רסק עגבניות קטנה
1 בצל גדול
שן שום
2-3 כפות סוכר
2-3 כפות קטשופ
כף דבש
2 כפות צילי מתוק
קורט קינמון
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור
חופן צימוקים
פורסים את הכרוב לרצועות ומניחים בקערה
קוצצים את הבצל
שמים בסיר כ5 כפות שמן זית,מחממים על להבה בינונית עד שהשמן מתחמם,מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את שן השום קצוצה ומטגנים יחד כדקה
מוסיפים את רצועות הכרוב,מערבבים היטב במשך כדקה.
מוסיפים בזה אחר זה את כל יתר המרכיבים ומערבבים היטב.מורידים ללהבה נמוכה ומבשלים עם מכסה כ20-25 דקות,מוסיפים את חופן הצימוקים ומבשלים מכוסה עשר דקות נוספות לפחות או עד שהכרוב מתרכך ומצטמצם,
מגישים חם או קר,איך שאוהבים.
בתיאבון.
נסו את המאפינס הללו ליד הקפה או התה בשעת בין ערביים או בסיום ארוחת בראנץ,והם מיד יעלו חיוך על שפתותיכם,המתכון הוא של גל דברת שאומרת שבהולנד אפשר למצוא בדיוק כאלו ברשת hema אז שווה לנסות,הטעם נפלא וכמה שהם קלים להכנה,גם בתבנית אינגליש קייק כפי שאני הכנתי.
הנה המתכון
4 ביצים
כוס סוכר
1 כוס שמן
חבילה אינסטנט פודינג
מיכל שמנת חמוצה או יוגורט
כוס ורבע קמח תופח(אם אין מוסיפים שקית אבקת אפיה)
חופן אגוזי מלך קצוצים
אופן ההכנה
מקציפים את הביצים עם הסוכר במשך 5 דקות במיקסר על מהירות בינונית-גבוהה עד קבלת תערובת בהירה ותפוחה
מוסיפים את יתר המצרכים בזה אחר זה.
ממלאים 2 תבניות אינגליש קייק משומנות או תבנית 26,או תבנית שקעים למאפינס
מפזרים מלמעלה שברי אגוזים
מכניסים לתנור שחומם מראש ל160 מעלות למשך כ27 דקות לערך עד שקיסם שמחדר לעוגה יוצא יבש.
שילוב טעמים מהפנט של חמיצות ומתיקות בא לידי ביטוי בחיתוכיות הנהדרות הללו של וויני רותם מהבלוג המושלם "משהו מתוק",הולך נהדר כקינוח מפנק,ליד משקה חם או סתם כך לנחמה מענגת.