יום שישי, 6 ביוני 2014

בייגלה כמו של הערבים

בייגלה נפלא ממש כמו שמכינים בכפרים הערביים ושנמכרים בעיר העתיקה ובשולי הדרכים בגליל,ובואדי ערה,ואפילו משודרג,טעים מאוד בפני עצמו וגם אפשר לפרוס אותו ולמלא בגבינה ולהכין טוסט נפלא,מי שיש לו מתכון מנצח מוזמן להודיע לי ואני אצלם ואתן לו קרדיט,שבת שלום.

הנה המתכון הכתוב
500 גרם קמח
כף אחת שמרים יבשים
רבע כוס שמן קנולה
4 כפות סוכר
כפית מלח
מים לפי הצורך,מתחילים עם כוס אחת ואם צריך מוסיפים עוד
לשים בקערת המיקסר עם וו לישה  תוך הוספת המים,עד שנוצר בצק שנצבר סביב וו הלישה,לאחר 7 דקות מוסיף כפית מלח,וממשיך ללוש 3 דקות נוספות.
לשחרר מוו הלישה,לעטוף את כדור הבצק בשמן קנולה על מנת שלא יתייבש בזמן התפיחה.
מחזיר לכלי הלישה או לכלי נקי,מכסה אותו במגבת ומניח לתפיחה,עד כמעט הכפלת הנפח.
חותכים את הבצק לכדורים ומניחים לכמה דקות,לוקחים כדור יוצרים חור באמצע ומרחיבים אותו עם הידיים,טובלים בקערה עם מים ולאחר מכן בקערה עם שומשום/קצח/פרג/שבבי בצל/מלח גס.
מניחים על נייר אפיה משומן ומתפיחים כרבע שעה עד חצי שעה,מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ20 דקות בתנור על טורבו,לצנן על רשת ולא בתבנית האפיה.


הנה סרטון ההכנה


תגובה 1:

  1. בראשל"צ בדיור מוגן עד 120 קיים אולם אערועים עם כל הציוד הדרוש לסדנאות והרצאות כמו כן מרפסת עם גינה יפיפיה להשכרה לארועים ב דבר פרטים נוספים נא לפנות לזהבה 03 9687222

    השבמחק