את המתכון לעוגיות הנפלאות הללו מצאתי כאן בפייסבוק והוא הגיע אליו מהאתר אייקיד שתרגם אותו ממתכון לועזי.מדובר בעוגיות טעימות להפליא עם ציפוי חיצוני שלם ותמים שלא מסגיר את פצצת השוקולד הנוזלית שמסתתרת לה בפנים ושהופכת כל נגיסה לתענוג שוקולד אמיתי.
הנה המתכון הכתוב
115 גרם גרם חמאה רכה
שני שליש כוס סיכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
כוס פיצפוצי שוקולד
ממרח שוקולד/השחר/נוטלה או אחר
בקערת מעבד מזון עירבבתי חמאה וסוכר,הוספתי ביצים ותמצית וניל וערבבתי עד קבלת תערובת אחידה
בנפרד מערבבים היטב קמח וסודה לשתיה
מעבירים את הקמח בשתי נגלות לקערת מעבד המזון תוך כדי ערבול איטי
מסירים את הקערה,ומעבירים את התערובת לקערה אחרת,מוסיפים את השוקולד ציפס.מקמחים את שתי הידיים,לוקחים גוש מהתערובת ומשטחים על יד אחת,לוקחים כפית עם ממרח שוקולד ויוצקים על המשטח שיצרנו ביד השניה,סוגרים בעדינות מכל הצדדים עד שממרח השוקולד נעלם לחלוטין,שמים על תבנית תנור שעליה נייר אפיה משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל175מעלות ל12-14 דקות(העוגיות משחימות)מצננים על רשת ונוגסים בתאווה רבה.
הנה הסרטון
הנה המתכון הכתוב
115 גרם גרם חמאה רכה
שני שליש כוס סיכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח
1 כפית אבקת סודה לשתיה
כוס פיצפוצי שוקולד
ממרח שוקולד/השחר/נוטלה או אחר
בקערת מעבד מזון עירבבתי חמאה וסוכר,הוספתי ביצים ותמצית וניל וערבבתי עד קבלת תערובת אחידה
בנפרד מערבבים היטב קמח וסודה לשתיה
מעבירים את הקמח בשתי נגלות לקערת מעבד המזון תוך כדי ערבול איטי
מסירים את הקערה,ומעבירים את התערובת לקערה אחרת,מוסיפים את השוקולד ציפס.מקמחים את שתי הידיים,לוקחים גוש מהתערובת ומשטחים על יד אחת,לוקחים כפית עם ממרח שוקולד ויוצקים על המשטח שיצרנו ביד השניה,סוגרים בעדינות מכל הצדדים עד שממרח השוקולד נעלם לחלוטין,שמים על תבנית תנור שעליה נייר אפיה משומן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל175מעלות ל12-14 דקות(העוגיות משחימות)מצננים על רשת ונוגסים בתאווה רבה.
הנה הסרטון
כמו קובה רק יותר טעים.
השבמחק