יום שלישי, 2 בפברואר 2016

סמבוסק במילוי חומוס ובצל מטוגן

ביום שבת האחרונה יצאנו לטיול בטבע ומישהו כיבד אותנו בסמבוסק עסיסיים כאלו,עם מילוי נפלא של חומוס מעוך עם בצל מטוגן ושפע תבלינים,אז החלטתי שגם אני חייב להכין,לא בטוח שזה אותו בצק,אבל יצא טעים טעים,כדאי לכם לנסות

הנה המתכון
השרו כוס גרגרי חומוס למשך לילה עם חצי כפית סודה לשתיה
למחרת בשלו את החומוס עם הרבה מים וחצי כפית נוספת של סודה לשתיה עד שיתרכך.
סננו את המים ותטחנו במעבד מזון
פרסו 4 בצלים קטנים לקוביות וטגנו עם 4 כפות שמן עד הזהבה על להבה בינונית(את הבצל מוסיפים כשהשמן חם
הורידו מהאש וערבבו עם החומוס תבלו לפי שיקול דעתכם,אני הוספתי פפריקה מתוקה,גריל עוף,מלח,פלפל שחור.

בצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
5 כפות שמן
כף סוכר
מעט מלח
2 כוסות מים פושרים

לושו את כל החומרים יחד למעט המלח במשך 8 דקות,הוסיפו את המלח ולושו עוד 2 דקות.
פזרו קמח בשפע על משטח עבודה,חלקו את הבצק לשניים ורדדו לעובי של בערך 1 ס"מ ,צרו עיגולים עם ראש של גביע גלידה.
מלאו כפית בכל עיגול וסגרו לצורת חצי סהר,הדקו היטב עם מזלג קטן.
חממו כוס שמן במחבת,על להבה בינונית,וכשהוא חם הוסיפו את הכיסונים,טגנו כ2 דקות מכל צד,והוציאו על נייר סופג.
בתיאבון.

הנה סרטון ההכנה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה