עוגה שמשלבת בתוכה קמח,אגוזים וסולת עם סירופ לימוני דביק,שהופך אותה לקינוח מדהים.המתכון של יפה לוי והיא אומרת שהוא של רחל בניאש מזרחי.תהנו
הנה המתכון הכתוב
2 כוסות קמח
1 כוס סולת
100 גרם אגוזי מלך/שקדים
חצי כוס שמן
50 גרם חמאה
1 כוס מים
שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
מבשלים יחד נוזלים עד שהכל נמס.
מערבבים יחד מוצקים,למעט אבקת האפיה וסוכר הוניל
מוסיפים נוזלים למוצקים,ומניחים להתקרר מעט
מוסיפים את אבקת האפיה והסוכר וניל
משטחים על קערת פיירקס לא משומנת
יוצרים מעויינים עם סכין חדה.
מכניסים ל15 דקות לתנור בחום של 200 מעלות,מורידים טמפרטורה ל180 מעלות לעוד כ10 דקות או עד שמזהיב
רוטב
שתי כוסות סוכר
כוס וחצי מים
גרידת לימון אחד
2-3 כפות מיץ לימון
מבשלים יחד סוכר ומים עד להמסת הסוכר,מבשלים כ10 דקות,מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון,ומערבבים עד שהופך לנוזל צמיגי.
שופכים על העוגה הפושרת ומניחים לנוזלים להיספג.
משאירים לילה במקרר ואז מתענגים.
הנה סרטון ההכנה
הנה המתכון הכתוב
2 כוסות קמח
1 כוס סולת
100 גרם אגוזי מלך/שקדים
חצי כוס שמן
50 גרם חמאה
1 כוס מים
שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל
מבשלים יחד נוזלים עד שהכל נמס.
מערבבים יחד מוצקים,למעט אבקת האפיה וסוכר הוניל
מוסיפים נוזלים למוצקים,ומניחים להתקרר מעט
מוסיפים את אבקת האפיה והסוכר וניל
משטחים על קערת פיירקס לא משומנת
יוצרים מעויינים עם סכין חדה.
מכניסים ל15 דקות לתנור בחום של 200 מעלות,מורידים טמפרטורה ל180 מעלות לעוד כ10 דקות או עד שמזהיב
רוטב
שתי כוסות סוכר
כוס וחצי מים
גרידת לימון אחד
2-3 כפות מיץ לימון
מבשלים יחד סוכר ומים עד להמסת הסוכר,מבשלים כ10 דקות,מוסיפים מיץ לימון וגרידת לימון,ומערבבים עד שהופך לנוזל צמיגי.
שופכים על העוגה הפושרת ומניחים לנוזלים להיספג.
משאירים לילה במקרר ואז מתענגים.
הנה סרטון ההכנה
איזה טישפישטי מכוער
השבמחק