יום שישי, 10 בינואר 2025

נזיד בקר וירקות שורש

 נזיד בקר עם ירקות שורש בבישול ארוך,התוצאה מדהימה,הבשר רך ועשיר בטעמים...אחלה פינוק לערב חורף קר. הנה קישור לסרטון ההכנה-https://youtu.be/lRvgYDwl3L8
והנה המתכון הכתוב-בסיר רחב נחמם 3 כפות שמן זית,נוסיף קילו בקר(כתף/צלעות/אסאדו)חתוך לקוביות ונצסגור מכל הצדדים...נוציא את הבקר מהסיר...נוציא גם נוזלים מיותרים(אם הצטברו?)ונוסיף מעט שמן זית,נכניס פנימה בצל אחד קלוף חתוך לפרוסות דקות ונערבב עד הזהבה...נוסיף 3 שיני שום..נוסיף גזר מקולף חתוך לטבעות,תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות,שני גבעולי סלרי קצוצים..נערבב..נוסיף כף פפריקה מתוקה,כפית ראס אל חנות,חצי כפית כמון,פלפל שחור,כפית מלח ועוד תבלינים שאתם אוהבים..נערבב היטב...נחזיר פנימה את קוביות הבשר..נוסיף מים רותחים עד מעל גובה קוביות הבשר...נזרוק מלמעלה 3-4 עלי דפנה..צרור פטרוזיליה וכוסברה וכמה גרגרי פלפל אנגלי..נביא לרתיחה..נכסה במכסה ונעביר ללהבה נמוכה..נבשל כ3 וחצי שעות עד שהבשר מתרכך...יש לבדוק אם חסרים נוזלים תוך כדי הבישול ואם צריך להוסיף מים רותחים.

בתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה