עוגת תותים בחושה היא דבר מתבקש בעת הזאת כשעונת התותים כבר מעבר לשיאה והמחירים יורדים...עשיתי גם זיגוג תות שמוסיף עסיסיות והעוגה פשוטה להכנה ומאוד טעימה.
הנה קישור לסרטון ההכנה-קישור לסרטון
https://youtu.be/DkJQAVi_bcg
הנה המתכון
במעבד מזון נשים כוס תותים עם שתי כפות סוכר חום,כף מיץ לימון ומעט מלח,נעבד עד שנקבל מיץ תותים עם גושים קטנים.נניח בצד.
בקערה נערבב 200 גרם קמח,וכפית אבקת אפיהץ
בקערה נוספת נקציף יחד 200 גרם סוכר עם 120 גרם חמאה רכה מאוד עד מיזוג,נוסיף 3 ביצים גודל מדיום ונעקציף עד מיזוג,נוסיף את הקמח לתערובת הרטובה ונמזג,נוסיף מיכל שמנת חמוצה ונמזג.
נניח ניר אפיה משומן בתחתית תבנית אינגליש קייק רחבה..נשפוף פנימה מחצית מהבלילה,מעליה נשפוך את תערובת התותים,ומעליה את יתרת הבלילה...עם סכין נערבב מעט את הבלילה אל תוך בלילת התותים על מנת שיווצר שיוש.
נכניס לתנור שחומם מראש לחום 170 מעלות לכ40 דקות עד שקיסם שמוחדר פנימה יוצא יבש...אני השארתי את העוגה בתנור עוד מספר דקות לאחר הכיבוי על מנת לוודא שהיא אפויה כהלכה.
הכנתי זיגוג כשבקערה שמתי 4 תותים,טחנתי עד דק עם בלנדר מוט,סיננתי ולזה הוספתי 3 כפות אבקת סוכר...וערבבתי,את הזיגוג מרחתי על העוגה החמה מיד עם צאתה מהתנור.
בתיאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה