אתמול ראיתי תמונות של עוגיות שמרים ממולאות שנקראות פרסבורגר,ומיד רצתי להכין,כי אין כמו נגיסה במאפה שמציפה בבת אחת את פיך באושר גדול של שוקולד מריר וקקאו מהולים בחמאה,אז הנה לפניכם הסרטון
והנה המתכון
לבצק
250 גרם קמח(כוס וחצי)
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים(10 גרם)
1 ביצה
גרד מלימון אחד
חצי כוס חלב
50 גרם חמאה רכה
כפית מלח
מילוי
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר חום
רבע חפיסת שוקולד מריר מומסת,
רבע כפית קינמון
2 כפות גדושות ממרח שוקולד
סירופ
רבע כוס סוכר
רבע כוס מים
1 כף לימון סחוט
כפית תמצית וניל
להרתיח ולהמשיך לבשל 5 דקות עד קבלת סירופ.
ללוש את כל החומרים בקערת המיקסר למעט החמאה והמלח,במשך 5 דקות,להוסיף לאחר מכן בהדרגה את החמאה,ולהוסיף גם את המלח,ולערבל במשך 5 דקות נוספות.
לכסות ולתת לתפוח במשך כשעה-שעה וחצי .
לרדד על משטח ישר לבצק דק,לקרוץ עיגולים ולמרוח על כל אחד מהמלית(לא יותר מדי שהמלית לא תצא החוצה באפיה) ולסגור את הקצוות,ליצור צורת סהר,ולהניח על תבנית אפיה מכוסה בניר אפיה,לתת לתפוח כחצי שעה,לחמם תנור ל180 מעלות,למרוח ביצה מקושקשת מעורבבת עם מעט מים(להקלה במריחה)על המאפים ולפזר מעל שומשום,להכניס לתנור לבערך 20 דקות עד שמשחימות,למרוח מיד מהסירופ
בתיאבון
לבצק
250 גרם קמח(כוס וחצי)
2 כפות סוכר
כף שמרים יבשים(10 גרם)
1 ביצה
גרד מלימון אחד
חצי כוס חלב
50 גרם חמאה רכה
כפית מלח
מילוי
50 גרם חמאה מומסת
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר חום
רבע חפיסת שוקולד מריר מומסת,
רבע כפית קינמון
2 כפות גדושות ממרח שוקולד
סירופ
רבע כוס סוכר
רבע כוס מים
1 כף לימון סחוט
כפית תמצית וניל
להרתיח ולהמשיך לבשל 5 דקות עד קבלת סירופ.
ללוש את כל החומרים בקערת המיקסר למעט החמאה והמלח,במשך 5 דקות,להוסיף לאחר מכן בהדרגה את החמאה,ולהוסיף גם את המלח,ולערבל במשך 5 דקות נוספות.
לכסות ולתת לתפוח במשך כשעה-שעה וחצי .
לרדד על משטח ישר לבצק דק,לקרוץ עיגולים ולמרוח על כל אחד מהמלית(לא יותר מדי שהמלית לא תצא החוצה באפיה) ולסגור את הקצוות,ליצור צורת סהר,ולהניח על תבנית אפיה מכוסה בניר אפיה,לתת לתפוח כחצי שעה,לחמם תנור ל180 מעלות,למרוח ביצה מקושקשת מעורבבת עם מעט מים(להקלה במריחה)על המאפים ולפזר מעל שומשום,להכניס לתנור לבערך 20 דקות עד שמשחימות,למרוח מיד מהסירופ
בתיאבון
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה