יום שישי, 3 באפריל 2015

מצה בריי

איך אפשר לחגוג את הפסח כהלכתו,ללא הכוכבת הבלתי מעורערת שלו וזאת המצה בריי,פשטידת מצות טעימה שמשככת במקצת את טעמן התפל של המצות,המתכון הוא של יהודית אביב,מהבלוג "הלוחשת לאוכל" אך המתכון אינו מופיע אצלה בבלוג ולכן אצרפו כאן.חג פסח שמח
הנה המתכון

4 מצות שבורות בידיים
בערך 2 כוסות  חלב להרטבת המצות(אפשר גם אם מים,אני עשיתי עם מים)
מלח
פלפל שחור
4 ביצים
חצי כוס שמן לטיגון
סוכר וקינמון לפיזור מעל

אופן הכנה
לשים את המצות בקערה ולשפוך מעל את החלב שיכסה את המצות השבורות, ירטיב אותן היטב וייספג בהן (אם חסר חלב להוסיף).
אחרי שהמצות ספגו את החלב להוסיף ביצים, מלח ופלפל שחור וללוש לעיסה אחידה.
לחמם שמן במחבת טפלון. להכין מהעיסה מעין קציצות ולטגן משני הצדדים עד להזהבה.

לפזר סוכר וקינמון ולהגיש חמים.
והנה סרטון ההכנה



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה