לפני מספר ימים צפיתי בשף הבריטי המהולל ג'ימי אוליבר בתוכנית בישול בערוץ האוכל והוא הכין שם כדורוני בשר קטנטנים שהתבשלו להם ברוטב ולאחר מכן הוא הניח אותם עם הרוטב על מצע פולנטה(קמח תירס)עשיר שהכין,אז אני החלטתי להכין גירסה ישראלית בהשראתו הנהדרת,בלי הפולנטה.
הנה המתכון
500 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ דק דק
כפית שום כתוש גדושה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
4 עלי סלרי דקים קצוצים דק
כף פפריקה
פלפל שחור
חופן תבלין ראס אל חנות
מעט קינמון
מעט כמון
ביצה אחת
2 כפות פירורי לחם
מלח
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצרים כדורים קטנים
מחממים 5-6 כפות שמן זית במחבת רחבה נון סטיק
מכניסים את הכדורונים לתוך המחבת ומטגנים תוך כדי הקפצה עד שמשחימים יפה מכל הצדדים
מניחים בצד
רוטב
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
כף סוכר
קופסת עגבניות מרוסקות
4-5 כפות קטשופ
4-5 כפות רוטב צילי מתוק
כף דבש גדושה
כמון,קינמון,פלפל שחור,מלח לפי הרגש והטעם
מים לפי הצורך
מחממים בסיר רחב 4-5 כפות שמן זית כשחם מוסיפים את הבצל,מטגנים עד שנעשה שקוף מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים קלות,מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים,מוסיפים את כל שאר החומרים ונותנים להתבשל כחצי שעה.אם צריך מוסיפים מים
לאחר חצי שעה מכניסים בזהירות את כדורוני הבשר לרוטב ונותנים להם להתבשל יחד כשעה לפחות אפשר יותר,בודקים מדי פעם אם חסרים מים ובמידת הצורך מוסיפים.
מגישים עם כמה פרוסות חלה טריות עם הרבה הרבה רוטב.
בתיאבון.
הנה סרטון ההכנה
הנה המתכון
500 גרם בשר בקר טחון
בצל בינוני קצוץ דק דק
כפית שום כתוש גדושה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
4 עלי סלרי דקים קצוצים דק
כף פפריקה
פלפל שחור
חופן תבלין ראס אל חנות
מעט קינמון
מעט כמון
ביצה אחת
2 כפות פירורי לחם
מלח
מערבבים בקערה את כל המרכיבים ויוצרים כדורים קטנים
מחממים 5-6 כפות שמן זית במחבת רחבה נון סטיק
מכניסים את הכדורונים לתוך המחבת ומטגנים תוך כדי הקפצה עד שמשחימים יפה מכל הצדדים
מניחים בצד
רוטב
בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום כתושות
כף סוכר
קופסת עגבניות מרוסקות
4-5 כפות קטשופ
4-5 כפות רוטב צילי מתוק
כף דבש גדושה
כמון,קינמון,פלפל שחור,מלח לפי הרגש והטעם
מים לפי הצורך
מחממים בסיר רחב 4-5 כפות שמן זית כשחם מוסיפים את הבצל,מטגנים עד שנעשה שקוף מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים קלות,מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים,מוסיפים את כל שאר החומרים ונותנים להתבשל כחצי שעה.אם צריך מוסיפים מים
לאחר חצי שעה מכניסים בזהירות את כדורוני הבשר לרוטב ונותנים להם להתבשל יחד כשעה לפחות אפשר יותר,בודקים מדי פעם אם חסרים מים ובמידת הצורך מוסיפים.
מגישים עם כמה פרוסות חלה טריות עם הרבה הרבה רוטב.
בתיאבון.
הנה סרטון ההכנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה