יום שבת, 8 באוגוסט 2015

בגט צרפתי

את הבגט הזה הכנתי לאחר הצלחתו של הלחם הלבן שהכנתי בשבוע החולף,לפי המתכון של פול הוליווד הנהדר,וזה עשה לי חשק לנסות ולהכין גם בגט,האמת כמעט הכל אותו הדבר,והתוצאה נפלאה,כל הבית מתמלא ריח וכולם מתמוגגים,אז מה דעתכם לנסות גם.הכמות הזאת של בבצק מספיקה לשני בגטים ארוכים.

הנה המתכון
500 גרם קמח
1 כף שמרים יבשים
כפית מלח
כף סוכר
3 כפות שמן זית
מים קרים מהמקרר לפחות כוס אחת.

להכניס קמח לקערת המיקסר,להוסיף בצידו האחד את השמרים ובצד השני את המלח,לערבב כל אחד לחוד מבלי שיגעו זה בזה,להוסיף את השמן והסוכר,ועכשיו ניתן או ללוש במיקסר עם וו לישה או ידנית על השיש,אם על השיש אז פזרו עליו שמן זית ותתחילו ללוש כפי שאני מראה בסרטון,לאחר שהוספנו את המים בקערה ונוצר בצק דביק,לושו כך במשך 10 דקות,אם במיקסר הוסיפו בהדרגה את המים ולושו 10 דקות עם וו הלישה.
כדררו לעיגול יפה,והניחו לתפיחה עד הכפלת הנפח,כשהכלי מכוסה במגבת מטבח או נילון נצמד.
פזרו קמח בנדיבות על השיש,הוציאו את גוש הבצק,הוציאו ממנו את האוויר וחלקו לשניים,רדדו בעדינות את אחד הגושים למלבן,וקפלו אותו מהקצה הרחוק לכיוון שלכם,בצורה צמודה,לאחר סיום הגלגול,המשיכו לרדד את הבצק,תוך שהתפר נשאר בתחתית,ליצירת שלשול ארוך,שייכנס לתבנית האפיה באלכסון.
הניחו ניר אפיה משומן על תבנית האפיה והניחו עליה את הבצק באלכסון,כסו למשך כ20 דקות,
השפריצו מים על הבגט והחליקו בעדינות,פזרו עליו קמח בנדיבות וחרצו חריצים עם סכין חדה,לכל אורכו.
הכניסו ל17-20 דקות לתנור שחומם מראש ל200 מעלות,לפני כן,הניחו בתחתית קערה עם מים ליצירת אדים.
קררו על רשת ותתמוגגו.

הנה סרטון ההכנה


תגובה 1: