יום שישי, 17 ביוני 2016

פוקאצה בתנור

אני עוקב כל הזמן אחר הכנת מתכונים שונים ומשונים ברשת ומצפייה במספר תוכניות טלויזיה החלטתי לשנות קצת את המתכון שלי לאפיית שמרים עם מספר טיפים שאימצתי לי,החלטתי לנסות על הפוקאצה,ואכן קיבלתי פוקאצה,שמנמנה,ריחנית,עם חורים גדולים וטעם משגע.

הנה המתכון הכתוב
10 גרם שמרים יבשים
כוס מים
כפית סוכר

500 גרם קמח
כוס וחצי מים חמימים
2 כפות שמן זית
כף סוכר
כפית מלח

לציפוי
מלח גס,טימין,רוזמרין,קימל,אורגנו,בזיליקום(אני השתמשתי בחלק מהם,אפשר לגוון)
שמן זית להברשה.

מכינים עיסה ראשונית בקערה,מערבבים היטב להמסת השמרים ומשאירים בצד ל5-6 דקות
יוצקים את העיסה לקערת מיקסר,מוסיפים כוס וחצי מים ומתחילים לערבב,ובהדרגה מוסיפים את הקמח,לאחר כל הוספה הערבוב איטי ולאחר מכן מגבירים את הקצב.
לאחר 8 דקות מוסיפים,את שמן הזית,הסוכר והמלח,וממשיכים לערבל עוד 2 דקות
מסירים את וו הלישה מורידים למשטח מקומח,מעגלים עם קמח על הידיים ומצפים בשמן,מחזירים לקערה או לכלי נקי ומתפיחים מכוסה במגבת כשעה-שעה וחצי לפי העונה(בחורף יותר זמן)
מוציאים למשטח עבודה מקומח מחלקים ל3 חלקים,מוציאים אויר,ומעגלים,ושוב מניחים ל20 דקות על משטח מקומח להתפחה נוספת.
משמנים תבנית אפיה או שתיים,מחממים תנור ל250 מעלות על גוף חימום עליון ותחתון(לא טורבו!!!!!!),יוצרים לכל אחד מגושי הבצק צורה מאורכת עם האצבעות תוך כדי לחיצות קטנות ממרכזו לשוליים,כך שהשוליים יהיו גבוהים יותר.מפזרים את חומרי הציפוי למעט שמן הזית ומהדקים שוב,מכניסים לתנור שחומם על המדף הכי נמוך לכ10-12 דקות,ולאחר מכן מעבירים למדף העליון ביותר,לקבלת צבע שחום ויפה.
מוציאים מהתנור ומיד מורחים עם מברשת שמן זית על כל פוקצה.
בתיאבון
הנה סרטון ההכנה




יום רביעי, 15 ביוני 2016

פנקייקס אמריקאים

מתכון שמצאתי ברשת ומדמה להיות זהה לאילו שנמכרים בדיינרס בארה"ב,כל מי שהיה וטעם יודע על מה מדובר,צרפתי בשביל השחיתות,גם רוטב פטל,חבל על הזמן!
הנה המתכון
300 גרם קמח(שתיים וחצי כוסות)
כפית אבקת אפיה
כף סוכר
300 מ"ל חלב(כוס ורבע)
2 ביצים
1 כף סירופ מייפל

מערבבים מוצקים ונוזלים כל אחד לחוד,שופכים בהדרגה מהתערובת היבשה לרטובה,ומערבבים היטב.
מחממים מחבת על להבה בינונית נמוכה,יוצקים כף שמן ומורחים עם נייר סופג,שמים 5 גרם חמאה,וממיסים.
יוצקים למחבת החמה מהבלילה,כל פעם בערך חצי מצקת ומשטחים מעט,הופכים לצד השני כשמופיעות בועות קטנות,ומוציאים לצלחת כעבור חצי דקה בערך.

רוטב-1 כוס פטל קפוא או פרי אחר כמו דובדבנים/תותים
 כשלושת רבעי כוס סוכר
מבשלים על אש נמוכה תוך ערבוב עד שהסוכר נמס והפרי מפריש נוזלים,מסירים מהאש,ומפזרים בנדיבות על הפנקייק
בתיאבון
הנה סרטון ההכנה




יום שלישי, 14 ביוני 2016

ירקות בתנור בציפוי מיוחד.

הריי לכם מתכון נהדר שרקחתי לירקות בתנור שמקבלים ציפוי מיוחד ועם כמה מרכיבים לא שגרתיים,יוצאים קראנצים,עם שפע טעמים וניחוחות ומהווים תוספת נפלאה למנה עיקרית
הנה המתכון
מקלפים 5 תפוחי אדמה וחותכים לקוביות לא סימטריות,,1 בצל לפרוסות,3 גזרים לפרוסות דקות,בטטה אחת לפרוסות,חצי חציל לקוביות ומניחים בקערה.

מכינים את הרוטב
שמינית כוס שמן זית או רבע כוס אם אין חמאה
20 גרם חמאה עם מלח ים של שופרסל מומסת(אם אין אז רבע כוס שמן זית)
3-4 כפות רוטב צילי מתוק
כפית גדושה שום כתוש או ארבקת שום
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות מיונז
1 כף קורנפלור
1 כפית חמאת בוטנים
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
מערבבים הכל יחד ויוצקים על הירקות מערבבים היטב,ושופכים לקערת פיירקס גדולה עם ניר אפיה עליה.
מכניסים לשעה לפחות לתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שמשחים והירקות רכים במגע עם מזלג.

הנה המתכון המצולם











יום שני, 13 ביוני 2016

גלילות חזה עוף ממולאות בבייבי שרימפס

אודה על האמת שמעולם לא אכלתי אוכל כשר וגם אינני מתכוון לעשות זאת,חיים פעם אחת ואת כל המגבלות הללו המציאו בני האדם מסיבות,מסיבות שונות.
אז הנה צץ במוחי השילוב הקטלני הזה של פיסות עוף דקיקות,שבתוכן נחבא לו בייבי שרימפס דקיק והכל מטוגן בבלילה נהדרת.

הנה המתכון
לבלילה
1 ביצה
1 כף מיונז
כפית אבקת מרק עוף
1 כף קמח
1 כפית שום כתוש או אבקת שום
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
רבע כפית כמון2 כפות מים חמימים
קורט טימין
מערבבים הכל יחד לבלילה אחידה אם יש צורך מוסיפים מעט מים

8 פיסות חזה עוף דקות בגודל עשרה ס"מ לערך על חמישה סנטימטרים.
16 יחידות בייבי שרימפס מקולפות
קיסמים

מגלגלים את פרוסת חזה העוף כש2 יחידות בייבי שרימפס בתוכה,וסוגרים עם קיסם,מניחים בצד

מערבבים פירורי לחם עם שומשום בכמות יפה.

מחממים כ3/4 כוס שמן קנולה על להבה בינונית נמוכה כ2 דקות,טובלים את הגלילה בתערובת הביצה ומיד בתערובת פירורי הלחם ומניחים בעדינות בשמן החם,לאחר שמזהיב הופכים בעדינות לצד השני,מוציאים על נייר סופג.
להגיש על עלי חסה עם רוטב ברביקיו בצד.יאמי יאמי
הנה סרטון ההכנה






יום שלישי, 7 ביוני 2016

קציצות טונה נפלאות

ראיתי את אחד השפים בערוץ האוכל מכין קציצות טונה וזה נתן לי השראה להכנת קציצות טונה משלי,קלות מאוד להכנה וטעימות ברמות על ולמעט שמן הטיגון גם בריאות מאוד,אפשר גם לנסות להכין בתנור.
הנה המתכון
2 פחיות טונה מסוננות מנוזלים
2 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
1 תפוח אדמה גדול מקולף
1 בצל קטן
2 כפות פירורי לחם
כפית כמון
כפית מלח
כפית תבלין ראס אל חנות(לא חובה למי שאין)
חצי כפית פלפל שחור

מערבבים בקערה את כל החומרים לאחר שגרדנו את הבצל ותפוח האדמה וסחטנו מנוזלים,ומשאירים כחצי שעה לספיגת הטעמים
מחממים חצי כוס שמן קנולה במחבת רחבה על להבה בינונית
לאחר 2 דקות
מכינים קציצות לפי הגודל הרצוי לכם ומניחים בזהירות בתוך השמן,מהדקים קלות,מטגנים עד השחמה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג.
בתיאבון
הנה סרטון ההכנה 

יום שני, 6 ביוני 2016

גלידה ביתית עם תוספות

מתכון שמצאתי ברשת האינטרנט של שרה בונפלד,שיפרתי ושדרגתי ויצאה גלידה קלילה אורירית,ללא צורך במכונה,ללא צורך בערבובים,וגם לא שמנה כמו זאת שהכנתי בעבר עם חלב מרוכז.
קלי קלות להכין ויש לכם קינוח נפלא,שאף אחד לא יאמין שהכנתם לבד.
הנה המתכון הכתוב
4 ביצים מופרדות
140 גרם סוכר
כפית תמצית וניל
300 מ"ל שמנת מתוקה

מקציפים חלמונים עם תמצית וניל עד שמקבלים תערובת בעלת גוון קרמי ותפוחה.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר,תוך שמוסיפים אותה בהדרגה.
מקציפים שמנת מתוקה,כדקה בלבד,עד שמסמיכה קצת,אבל לא נעשיית מוצקה כמו לציפוי עוגות.
מקפלים את קצף החלבונים אל תערובת החלמונים,אליהם מקפלים את השמנת,מוסיפים תוספות כיד הדמיון הטובה עליכם,מעבירים לשתי תבניות אינגליש קייק,מכסים בנילון נצמד,ומעבירים להקפאה,להוציא מהמקפיא 5-10 דקות לפני ההגשה.
בתיאבון
הנה סרטון ההכנה

יום שבת, 4 ביוני 2016

פודינג אנגלי

קינוח מפנק טעים וקל להכנה עם ניחוח וטעם לימוני עדינים שכדאי מאוד לנסות
הנה המתכון

50 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
3 ביצים מופרדות
גרד מלימון גדול או משניים קטנים
מיץ סחוט מאותו לימון
50 גרם קמח
200-250 מ"ל חלב
חופן צימוקים
2 כפות  סוכר דמררה.

מערבבים יחד את החמאה והסוכר במעבד מזון
מוסיפים את גרד הלימון ומיץ הלימון ומערבבים שוב
מוסיפים את החלמונים בלבד
מעבירים לקערה ומוסיפים קמח וחלב ומערבבים היטב לבלילה אחידה
מקציפים את החלבונים לתערובת יציבה אך לא מוצקה לגמרי ומוסיפים בתנועות קיפול לבלילה.מוסיפים את הצימוקים
מרתיחים מים בקומקום
מכינים קערת פיירקס מלבנית,יוצקים לתוכה את המים הרותחים,שופכים מהבלילה לקערות קטנות חסינות חום ומכניסים אותן בזהירות לתוך קערת הפיירקס,מפזרים מעל כל קערית סוכר דמררה.(יוצאות 4-5 מנות)
מכניסים לתנור שחומם מראש לכ25-30 דקות או עד שנעשה חום מלמעלה והתערובת מתקשה ומתנתקת מדפנות הכלי.
התחתית רכה עד נזלית וזה בסדר גמור.
בתיאבון
הנה סרטון ההכנה


יום ראשון, 15 במאי 2016

כרובית עוקצת

תוספת נהדרת צבעונית,משביעה וקלה להכנה לפי מתכון של שפרה נחום המקסימה מהבלוג "תבשילים וחלומות"
הנה הקישור למתכון הכתוב
http://www.tavshilim.co.il/archives/recipe-items/%D7%9B%D7%A8%D7%95%D7%91%D7%99%D7%AA-%D7%A2%D7%95%D7%A7%D7%A6%D7%AA

והנה סרטון ההכנה