יום שישי, 17 ביוני 2016

פוקאצה בתנור

אני עוקב כל הזמן אחר הכנת מתכונים שונים ומשונים ברשת ומצפייה במספר תוכניות טלויזיה החלטתי לשנות קצת את המתכון שלי לאפיית שמרים עם מספר טיפים שאימצתי לי,החלטתי לנסות על הפוקאצה,ואכן קיבלתי פוקאצה,שמנמנה,ריחנית,עם חורים גדולים וטעם משגע.

הנה המתכון הכתוב
10 גרם שמרים יבשים
כוס מים
כפית סוכר

500 גרם קמח
כוס וחצי מים חמימים
2 כפות שמן זית
כף סוכר
כפית מלח

לציפוי
מלח גס,טימין,רוזמרין,קימל,אורגנו,בזיליקום(אני השתמשתי בחלק מהם,אפשר לגוון)
שמן זית להברשה.

מכינים עיסה ראשונית בקערה,מערבבים היטב להמסת השמרים ומשאירים בצד ל5-6 דקות
יוצקים את העיסה לקערת מיקסר,מוסיפים כוס וחצי מים ומתחילים לערבב,ובהדרגה מוסיפים את הקמח,לאחר כל הוספה הערבוב איטי ולאחר מכן מגבירים את הקצב.
לאחר 8 דקות מוסיפים,את שמן הזית,הסוכר והמלח,וממשיכים לערבל עוד 2 דקות
מסירים את וו הלישה מורידים למשטח מקומח,מעגלים עם קמח על הידיים ומצפים בשמן,מחזירים לקערה או לכלי נקי ומתפיחים מכוסה במגבת כשעה-שעה וחצי לפי העונה(בחורף יותר זמן)
מוציאים למשטח עבודה מקומח מחלקים ל3 חלקים,מוציאים אויר,ומעגלים,ושוב מניחים ל20 דקות על משטח מקומח להתפחה נוספת.
משמנים תבנית אפיה או שתיים,מחממים תנור ל250 מעלות על גוף חימום עליון ותחתון(לא טורבו!!!!!!),יוצרים לכל אחד מגושי הבצק צורה מאורכת עם האצבעות תוך כדי לחיצות קטנות ממרכזו לשוליים,כך שהשוליים יהיו גבוהים יותר.מפזרים את חומרי הציפוי למעט שמן הזית ומהדקים שוב,מכניסים לתנור שחומם על המדף הכי נמוך לכ10-12 דקות,ולאחר מכן מעבירים למדף העליון ביותר,לקבלת צבע שחום ויפה.
מוציאים מהתנור ומיד מורחים עם מברשת שמן זית על כל פוקצה.
בתיאבון
הנה סרטון ההכנה




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה