אכן השילוב הזה נשמע מופרך ובלתי אפשרי,אך ראיתי זאת בערוץ האוכל בתוכנית של ליאון אלקלעי ובה הוא בישל יחד עם שף ישראלי בעל מסעדה איטלקית בארץ את המתכון הזה אבל על זנב שור ואני אמרתי שאני חייב לנסות,אז קצת שיניתי וקצת הוספתי והנה המעדן לפניכם
מתכון כתוב
1 קילו בשר שריר חתוך לקוביות
צרור סלרי עלים
כוס יין לבן
קופסת עגבניות מרוסקות או שלמות גדולה
3 גזרים מקולפים חתוכים לפרוסות דקות
6 שיני שום קצוצות דק
2 בצלים קטנים או 1 גדול קצוצים דק
3 עלי סלרי מהחבילה שהזכרתי קצוצים דק
3 עלי דפנה
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל חריף
מלח לפי הטעם
3-4 כפות שמן זית
2 קוביות שוקולד
-מבשלים את קוביות הבשר במים כחצי שעה,מסננים
-מבשלים את חבילת עלי הסלרי למעט 3 גבעולים כשעה בערך במים רותחים
-מחממים 3 כפות שמן זית בסיר גדול,מוסיפים את הבצל,שום,גזר והסלרי ומטגנים על להבה בינונית מספר דקות
-מוסיפים את הבשר המסונן
-מוסיפים כוס יין לבן,את קופסת העגבניות המרוסקות ו4 מצקות מלאות מנוזל הסלרי המורתח
-מוסיפים תיבול(עלי דפנה,פפריקה,פלפל שחור,מלח)
-מביאים לרתיחה,מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 3 שעות עד שהבשר מתרכך(אפשר לכסות את הסיר)
מוסיפים את עלי הסלרי מהסיר ושתי קוביות שוקולד ומבשלים עוד רבע שעה.
מתענגים
הנה סרטון ההכנה
מתכון כתוב
1 קילו בשר שריר חתוך לקוביות
צרור סלרי עלים
כוס יין לבן
קופסת עגבניות מרוסקות או שלמות גדולה
3 גזרים מקולפים חתוכים לפרוסות דקות
6 שיני שום קצוצות דק
2 בצלים קטנים או 1 גדול קצוצים דק
3 עלי סלרי מהחבילה שהזכרתי קצוצים דק
3 עלי דפנה
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל חריף
מלח לפי הטעם
3-4 כפות שמן זית
2 קוביות שוקולד
-מבשלים את קוביות הבשר במים כחצי שעה,מסננים
-מבשלים את חבילת עלי הסלרי למעט 3 גבעולים כשעה בערך במים רותחים
-מחממים 3 כפות שמן זית בסיר גדול,מוסיפים את הבצל,שום,גזר והסלרי ומטגנים על להבה בינונית מספר דקות
-מוסיפים את הבשר המסונן
-מוסיפים כוס יין לבן,את קופסת העגבניות המרוסקות ו4 מצקות מלאות מנוזל הסלרי המורתח
-מוסיפים תיבול(עלי דפנה,פפריקה,פלפל שחור,מלח)
-מביאים לרתיחה,מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 3 שעות עד שהבשר מתרכך(אפשר לכסות את הסיר)
מוסיפים את עלי הסלרי מהסיר ושתי קוביות שוקולד ומבשלים עוד רבע שעה.
מתענגים
הנה סרטון ההכנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה