הריי לכם מתכון נהדר שרקחתי לירקות בתנור שמקבלים ציפוי מיוחד ועם כמה מרכיבים לא שגרתיים,יוצאים קראנצים,עם שפע טעמים וניחוחות ומהווים תוספת נפלאה למנה עיקרית
הנה המתכון
מקלפים 5 תפוחי אדמה וחותכים לקוביות לא סימטריות,,1 בצל לפרוסות,3 גזרים לפרוסות דקות,בטטה אחת לפרוסות,חצי חציל לקוביות ומניחים בקערה.
מכינים את הרוטב
שמינית כוס שמן זית או רבע כוס אם אין חמאה
20 גרם חמאה עם מלח ים של שופרסל מומסת(אם אין אז רבע כוס שמן זית)
3-4 כפות רוטב צילי מתוק
כפית גדושה שום כתוש או ארבקת שום
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות מיונז
1 כף קורנפלור
1 כפית חמאת בוטנים
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
רבע כפית פלפל שחור
מערבבים הכל יחד ויוצקים על הירקות מערבבים היטב,ושופכים לקערת פיירקס גדולה עם ניר אפיה עליה.
מכניסים לשעה לפחות לתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שמשחים והירקות רכים במגע עם מזלג.
הנה המתכון המצולם
הנה המתכון
מקלפים 5 תפוחי אדמה וחותכים לקוביות לא סימטריות,,1 בצל לפרוסות,3 גזרים לפרוסות דקות,בטטה אחת לפרוסות,חצי חציל לקוביות ומניחים בקערה.
מכינים את הרוטב
שמינית כוס שמן זית או רבע כוס אם אין חמאה
20 גרם חמאה עם מלח ים של שופרסל מומסת(אם אין אז רבע כוס שמן זית)
3-4 כפות רוטב צילי מתוק
כפית גדושה שום כתוש או ארבקת שום
2 כפות אבקת מרק בצל
2 כפות מיונז
1 כף קורנפלור
1 כפית חמאת בוטנים
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
מערבבים הכל יחד ויוצקים על הירקות מערבבים היטב,ושופכים לקערת פיירקס גדולה עם ניר אפיה עליה.
מכניסים לשעה לפחות לתנור שחומם מראש ל200 מעלות עד שמשחים והירקות רכים במגע עם מזלג.
הנה המתכון המצולם
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה