יום שישי, 24 ביוני 2016

עוגת שזיפים נפלאה

חיפשתי מה לעשות עם סולת מיותר שנמצא ברשותי ונתקלתי בעוגה הקייצית הזאת שהולכת נהדר עם כל פרי,אני ראיתי עם תפוחים לפי מתכון של חיים כהן שגורס שזה היה מתכון שהלך נהדר במסעדה של שאול אברון ה"קיוסק"
אבל אפשר להכין עם דובדבנים או תותים או משמשים או כל פרי שנראה לכם.
התוצאה נפלאה,קראנצית,חמאתית ,נמס בפה,כל ביס תענוג.

הנה המתכון הכתוב
600-700 גרם פרי חתוך או מגורר(תלוי בסוג הפרי)
שקית סוכר וניל
מעט קינמון
שלושת רבעי כוס קמח
שלושת רבעי כוס סולת
שלושת רבעי כוס סוכר
100 גרם חמאה קשה

מערבבים את הפרי עם סוכר הוניל והקינמון,מורחים חמאה על תבנית מלבנית בגודל עשרים וחמש על חמש עשרה לערך,מניחים על התחתית נייר אפיה,עליו מסדרים יפה את הפרי.
מערבבים את כל החומרים היבשים ומפזרים מעל את תערובת הקמח/סוכר,סולת
מגררים מעל באופן שווה את החמאה
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות לכ50 דקות או עד שמקבל השחמה יפה.
שומרים במקרר.
בתיאבון
הנה סרטון ההכנה

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה