יום רביעי, 12 ביוני 2024

בורקיטס במילוי תפוחי אדמה

 מתכון קל וטעים לבורקיטס במלית תפוחי אדמה..הבצק נהדר רך וגמיש ונוח מאוד לרידוד ולא נפתח באפייה.המתכון של שיפרה נחום.
הנה קישור לסרטון ההכנה בדף היוטיוב שלי-https://www.youtube.com/watch?v=ukEIBRBFb5w
והנה המתכון הכתוב-כאן במילוי גבינה,אני הכנתי במילוי תפוחי אדמה ופטריות.

  • המרכיבים לבצק
  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1 מיכל יוגורט טבעי (200 מיליליטר)
  • כפית ורבע מלח
  • כף מיץ לימון
  • 2 כפות שמן
  • המרכיבים למילוי
  • חצי קוביה גבינה מלוחה
  • 2 כפות קוטג' או גבינה לבנה
  • כפית מלח
  • ביצה
  • המרכיבים לציפוי
  • 2 כפות שומשום
  • ביצה


  • מנפים 3 כוסות קמח לתוך קערה. מוסיפים 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, גביע יוגורט (200 גרם), כפית ורבע מלח, 2 כפות שמן, כף מיץ לימון ולשים עד לקבלת בצק רך ונעים למגע. מכניסים את הבצק למקרר למנוחה של חצי שעה.

  • 2


    מדליקים תנור ל – 180 מעלות חום.

  • 3

    מכניסים לקערית חצי קוביה גבינה בולגרית, 2 כפות קוטג', כפית מלח, ביצה ומערבבים ומועכים במזלג עד לקבלת מרקם אחיד.

  • 4

    מחלקים את הבצק ל – 2, מרדדים בין 2 ניירות אפיה, קורצים לעיגולים, מניחים בכל עיגול בצק כפית מילוי וסוגרים את הקצוות בעזרת מזלג.

  • 5

    טורפים את הביצה בקערית, מברישים על הבורקיטס וזורים מעל שומשום. מעבירים את הבורקיטס לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ – 25 דקות / עד שהבורקיטס זהובים.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה