מאפה נהדר שמשלב תפוחי אדמה ושמרים ומוגש בצורה עוגה עבה וספוגית בתבנית אינגליש קייק...מומלץ בחום.
הנה הקישור לסרטון בדף היוטיוב שלי-https://www.youtube.com/live/WgpJTEVmObk
הנה המתכון
הנה המתכון לתבנית לחם באורך 30 ס"מ
כף שמרים יבשים
כף סוכר
1/8 כוס מים
כוס ו3/4 קמח
2 ביצים גודל לארג'
2 כפות שמן
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
בצל אחד בינוני פרוס ומטוגן
4-5 תפוחי אדמה מקולפים ומגוררים.
מגררים את תפוחי האדמה לקערה עמוקה,בקערית קטנה ממיסים את השמרים עם מים וסוכר ומוסיפים לקערה מוסיפים את כל יתר החומרים למעט הבצל ומערבבים היטב לתערובת די סמיכה,מכסים ומתפיחים כ3/4 שעה,בחורף אפשר להכניס לתנור שחומם ל50 מעלות.
לאחר התפיחה,לוקחים תבנית לחם משומנת היטב,מפזרים על תחתיתה חצי מכמות הבצל המטוגן,יוצקים את הבלילה ומפזרים מעל את שאר הבצל,אופים כ15 דקות בתנור שחומם מראש ל160 מעלות,מעלים את החום ל180 מעלות ואופים 30 דקות נוספות,עד שמתקבל גוון חום זהוב.מחלצים מהתבנית לאחר שהתקרר בלבד.
יום שלישי, 4 ביוני 2024
בובעלה-מאפה תפוחי אדמה ושמרים נפלא
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה