יום שבת, 1 ביוני 2024

אלפחורס

 מתכון נהדר לאלפחורס טעימים ונמסים בפה,מבוסס על מתכון של שיפרה נחום.
הנה הקישור לסרטון בדף היוטיוב-קישור לסרטון

https://youtu.be/akyYTGcgEi4
הנה המתכון
  • 300 גרם קמח
  • 300 גרם קורנפלור
  • 400 גרם מרגרינה / מחמאה / חמאה רכה
  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 2 חלמונים
  • 1 סוכר וניל
  • 3 כפות קוקוס
  • צנצנת ריבת חלב למילוי
    תהליך ההכנה

     תהליך ההכנה

    • 1

      מדליקים תנור ל – 170 מעלות חום. מנפים 300 גרם קמח ומניחים בצד.

    • 2

      מערבלים 400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, 200 גרם אבקת סוכר, סוכר וניל ו – 2 חלמונים.

    • 3

      מוסיפים את הקמח המנופה, 300 גרם קורנפלור וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק רך ואחיד. אוספים לכדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.

    • 4

      לאחר שעתיים מוצאים את הבצק מהמקרר, הוא קצת פירורי וזה בסדר. מקמחים משטח עבודה, לשים מעט את הבצק, ומרדדים עם מערוך לגובה אחיד. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומעבירים את עיגולי הבצק לתבנית.

    • 5

      אופים כ – 12 דקות / עד שרואים שהעוגיות אינן מבריקות והן בהירות. (יש להיזהר לא להשאיר את העוגיות יתר על המידה בתנור. העוגיה צריכה להיות בגוון בהיר (כמו בתמונה).

    • 6

      כשהעוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר מזלפים ריבת חלב בנדיבות על עוגיה אחת, בצד שהיה מונח על התבנית, מצמידים לריבת החלב עוגיה נוספת ומגלגלים בקוקוס.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה