יום רביעי, 5 ביוני 2024

בוכטל-עוגת שמרים מהמטבח ההונגרי

 עוגת טעימה מאוד עם שמרים שמשלבת חמאה וקינמון בצורת כדורים שמתמלאים ותופחים ויוצרים עוגה.המתכון של אפרת אנזל.
הנה קישור לסרטון ההכנה בדף היוטיוב שלי-https://www.youtube.com/watch?v=lNOxurpNFto
הנה המתכון-לתבנית בקוטר 28: 

500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לבן

120 מ"ל (חצי כוס) חלב פושר

175 גרם חמאה מומסת, אך לא חמה  

10 גרם (2 כפיות) שמרים יבשים / 25 גרם שמרים טריים

1/4 כוס סוכר

2 ביצים גודל לארג' או שלוש בגודל מדיום.

1/2 כפית מלח

לטבילה:

100 גרם חמאה מומסת 

1/2 כוס סוכר

1 כפית שטוחה קינמון

להברשה:

1 ביצה טרופה


שמים את כל המרכיבים בקערת המיקסר. מקפידים שהשמרים והסוכר יהיו בצד אחד והמלח בצד השני – אנחנו לא רוצים מגע ישיר בין השמרים והמלח בתחילת הדרך. כשמתחיל הערבוב זה כבר לא משנה.

מחברים את מוט הלישה ולשים על מהירות נמוכה 10-12 דקות.

יוצרים כדורים קטנים בקוטר 3 ס"מ.

מכינים שתי קערות:

קערה עם חמאה מומסת

קערה עם סוכר וקינמון, מעורבבים היטב

מגלגלים כל כדור בחמאה ואז בסוכר וקינמון. מניחים בתבנית במרווחים קטנים, כדי שיהיה לבצק עוד מעט מקום לתפוח. אם רוצים, מפזרים בין העיגולים את הצימוקים.

מכסים את התבנית במגבת ומתפיחים 40 דקות.

בינתיים מחממים תנור לטמפרטורה של 170 מעלות.

רגע לפני שמכניסים את העוגה לתנור, מברישים בעדינות את הבצק בביצה טרופה.

אופים 30-35 דקות, עד שהעוגה תפוחה, זהובה,וריחנית.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה