יום שבת, 8 ביוני 2024

פיתות בהכנה ביתית

 פיתות בהכנה ביתית בתנור עם תוצאה נהדרת,ללא אמצעים מיוחדים והתוצאה כפי שתראו בתמונות המצורפות.עבות שחומות,בשרניות. הנה קישור לסרטון ההכנה בדף היוטיוב שלי-https://youtu.be/y9XKq9S2ZZs
והנה המתכון הכתוב-500 גרם קמח

2 כפות סוכר כפית מלח 12 גרם שמרים יבשים 5 גרם משפר אפיה(יש להשיג בשופרסל) כוס ורבע מים חמימים מערבבים את הקמח עם הסוכר והמלח בקערת מיקסר,מוסיפים את השמרים ומשפר האפייה ומערבבים היטב,מחברים וו לישה ומוסיפים את המים ולשים 10 דקות על מהירות בינונית נמוכה,מורחים שמן קנולה על הידיים ועוטפים את הבצק שמוסר מוו הלישה,מניחים בקערה משומנת,לכ15 דקות,רצוי במקום חמים,יוצרים על משטח מקומח שלשול ארוך וחותכים את הבצק לכדורים,מכסים שוב ל10 דקות,מחממים תנור ל220 מעלות לא במצב טורבו,אלא שתי הספירלות בלבד.מניחים תבנית שתתחמם בתנור,מרדדים כל כדור לעלה ומניחים על התבנית בתנור החם,כשממש לפני ההכנסה לתנור מעבירים לגריל עליון בלבד,ומניחים את התבנית בחלק העליון של התנור,אופים בכל פעם 4 פיתות,הופכים לצד השני לאחר שמתחיל לתפוח ולהשחים(3-4 דקות) מוציאים למגבת גדולה ומכסים עד להתקררות מוחלטת.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה