יום שני, 1 בדצמבר 2014

בייגעלך רומניים

מי לא זוכר בילדותו את הבייגעלך שנצבו בחנות המכולת השכונתית על גליל  אחד על השני,חומים,ריחניים,שזופים וכל כך טעימים,אז הנה הזדמן לידי מתכון נהדר שטיפ טיפה שיניתי והריי לכם בייגעלך שלא תרצו להפסיק לנשנש
הנה  המתכון הכתוב
500 גרם קמח
חצי כף שמרים יבשים(7 גרם)
2 כפות סוכר
שמינית כוס שמם קנולה
מים פושרים
מעט מלח

מערבבים את כל המרכיבים למעט המים והמלח ומתחילים לערבב בקערת מיקסר עם וו לישה,מוסיפים לאח לאט מים פושרים,עד שנהיה בצק והוא מלופף כולו סביב וו הלישה,ממשיכים ללוש במהירות איטית כ8 דקות ואז מוסיפים מלח.לשים עוד 2 דקות,מסירים את הבצק מוו הלישה ומיחים בצד ל10 דקות
מחממים תנור ל200 מעלות
מרתיחים בסיר גדול כ6-7 כוסות מים עם 2 כפות סודה לשתיה וכף סילאן,יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג בערך,יוצרים מכל כדור נקניק ארוך וסוגרים אותו בקצה לעיגול,כך עושים עם כל הכדורים,מטילים בזהירות למים הרותחים,אחד אחד,והופכים כל אחד לאחר כחצי דקה לצד השני,מוציאים מהמים הרותחים עם כף מחוררת ומניחים על מגש מכוסה בנייר אפיה משומן,מורחים ביצה ומפזרים מלח גס,ושומשום,מכניסים לתנור לבערך 20 דקות או עד שמשחימים היטב,מקררים על רשת,אוכלים כשמתקרר.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה