לא יודע מה אתכם,אבל אני אוהב לגוון את התוספות שאני מכין בבית,אז במקום להכין אורז שגרתי ומשעמם,החלטתי הפעם על תוספת של גרגרי חומוס מבושלים וגרגרי אפונה קפואים שהפשרתי,כל זה ביחד עם עגבניה עסיסית חתוכה לקוביות קטנות,מעניקים לאורז טעם עסיסי ומרענן,וזאת אחלה מנת תוספת ובריאה בפני עצמה לצמחוניים שביננו.
הנה המתכון
2-3 בצלים פרוסים לטבעות
כוס גרגרי חומוס מבושלים(אפשר סנפרוסט)
כוס אפונה ירוקה(אפשר סנפרוסט)
כוס אורז
עגבניה בשלה קצוצה דק
אפשר גם גזר מקולף וקצוץ דק(לא שמתי)
כף כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית כמון
מלח ופלפל שחור
3 כוסות מים רותחים
מטגנים את טבעות הבצל עד הזהבה,מוסיפים את החומוס והאפונה,מערבבים ומבשלים יחד 2 דקות,מוסיפים את העגבניה ומערבבים היטב,מוסיפים את האורז ומערבבים ומבשלים עוד 2 דקות,מוסיפים את המים הרותחים ואת התבלינים.מביאים לרתיחה,מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות.מכבים את האש ומניחים מגבת מטבח נקיה על הסיר ועליה את המכסה,משהים כך לרבע שעה לפחות.אוכלים.
הנה סרטון ההכנה
הנה המתכון
2-3 בצלים פרוסים לטבעות
כוס גרגרי חומוס מבושלים(אפשר סנפרוסט)
כוס אפונה ירוקה(אפשר סנפרוסט)
כוס אורז
עגבניה בשלה קצוצה דק
אפשר גם גזר מקולף וקצוץ דק(לא שמתי)
כף כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
כפית כמון
מלח ופלפל שחור
3 כוסות מים רותחים
מטגנים את טבעות הבצל עד הזהבה,מוסיפים את החומוס והאפונה,מערבבים ומבשלים יחד 2 דקות,מוסיפים את העגבניה ומערבבים היטב,מוסיפים את האורז ומערבבים ומבשלים עוד 2 דקות,מוסיפים את המים הרותחים ואת התבלינים.מביאים לרתיחה,מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 20 דקות.מכבים את האש ומניחים מגבת מטבח נקיה על הסיר ועליה את המכסה,משהים כך לרבע שעה לפחות.אוכלים.
הנה סרטון ההכנה
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
השבמחקנראה מצויין וקל להכנה, ואפילו טבעוני :) :) :)
השבמחק