המתכון הזה הגיע אליי מישראלית בשם לי ברעם,שגרה בלידס,אנגליה ואופה שם לפרנסתה והמתכון הזה הוא של סבתה,שנשמר אצלה ומשמש אותה כבר שנים,אלו הם ניוקי תפוחי אדמה נהדרים ואת רוטב העגבניות הכנתי אנוכי,והמיזוג בינהם נפלא,אתם מוזמנים להתענג עליו.
הנה המתכון הכתוב
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני מבושלים עם הקליפה
מקררים ומסירים את הקליפה
מועכים היטב,מוסיפים ביצה אחת ומערבבים,מתחילים להוסיף קמח בהדרגה ולשים ולשים עד שהבצק חדל להיות דביק,
מפזרים כמות נכבדה של קמח על משטח העבודה,מחלקים את גוש הבצק שקיבלנו לשניים,ויוצרים נקניק ארוך ואחיד מהגוש הראשון,במקביל מרתיחים סיר עם מים וכף מלח.
חותכים גושים קטנים עם סכין חדה מהבצק,ודואגים שיהיו בתוך הקמח,מטילים אותם בזה אחר זה למים הרותחים,וממתינים שיעלו למעלה,כעולים למעלה אוספים אותם באמצעות כף מסננת,לכלי.
הרוטב
במחבת מחממים על אש נמוכה 4-5 כפות שמן זית מוסיפים 2 כפות שום כתוש ומטגנים קלות,מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות,קופסא של רסק עגבניות קטנה,מים בכלי של קופסת רסק העגבניות הקטנה,כף אבקת מרק עוף,חופן עלי בזיליקום מיובש וכנ"ל אורגנו,כפית סוכר,עלה דפנה אחד,רבע כפית פלפל שחור ורבע כפית מלח,מבשלים ביחד מספר דקות והרוטב מוכן
מניחים מספר ניוקים על צלחת ומפזרים מעל את הרוטב
לי מציעה למי שמעונין לחמם במחבת חצי כוס פירורי לחם עם 3 כפות סוכר ולערבב למשך 2-3 דקות עד שיתמזגו,לפזר על הניוקים החמים.
ניתן לשמור במקרר,ולפני הארוחה להוציא ולשפוך עליהם כוס מים רותחים,לסנן ולהגיש.
הנה סרטון ההכנה
הנה המתכון הכתוב
4 תפוחי אדמה בגודל בינוני מבושלים עם הקליפה
מקררים ומסירים את הקליפה
מועכים היטב,מוסיפים ביצה אחת ומערבבים,מתחילים להוסיף קמח בהדרגה ולשים ולשים עד שהבצק חדל להיות דביק,
מפזרים כמות נכבדה של קמח על משטח העבודה,מחלקים את גוש הבצק שקיבלנו לשניים,ויוצרים נקניק ארוך ואחיד מהגוש הראשון,במקביל מרתיחים סיר עם מים וכף מלח.
חותכים גושים קטנים עם סכין חדה מהבצק,ודואגים שיהיו בתוך הקמח,מטילים אותם בזה אחר זה למים הרותחים,וממתינים שיעלו למעלה,כעולים למעלה אוספים אותם באמצעות כף מסננת,לכלי.
הרוטב
במחבת מחממים על אש נמוכה 4-5 כפות שמן זית מוסיפים 2 כפות שום כתוש ומטגנים קלות,מוסיפים קופסת עגבניות מרוסקות,קופסא של רסק עגבניות קטנה,מים בכלי של קופסת רסק העגבניות הקטנה,כף אבקת מרק עוף,חופן עלי בזיליקום מיובש וכנ"ל אורגנו,כפית סוכר,עלה דפנה אחד,רבע כפית פלפל שחור ורבע כפית מלח,מבשלים ביחד מספר דקות והרוטב מוכן
מניחים מספר ניוקים על צלחת ומפזרים מעל את הרוטב
לי מציעה למי שמעונין לחמם במחבת חצי כוס פירורי לחם עם 3 כפות סוכר ולערבב למשך 2-3 דקות עד שיתמזגו,לפזר על הניוקים החמים.
ניתן לשמור במקרר,ולפני הארוחה להוציא ולשפוך עליהם כוס מים רותחים,לסנן ולהגיש.
הנה סרטון ההכנה
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה