יום ראשון, 5 ביולי 2015

ציפס מתנפח כמו בשוק בצלאל של פעם

אמנם לא אכלתי בשוק בצלאל של פעם,אבל גם אצלנו בחדרה,בפלאפל 4 טעמים,שכבר נסגר לצערי,היו שמים מן ציפס תפוח שכזה בסוף ככה מלמעלה על הכל ונורא רציתי לדעת את פלאי התערובת,ומה שמחתי כשנתקלתי במתכון הזה בפייסבוק,על פי סתוי קליין-קל,הכנתי ויצא מעלף,שימו קצת פחות מלח ממה ששמתי בסרטון.

הנה המתכון הכתוב לתפוח אדמה אחד בינוני בגודלו
1 תפוח אדמה מקולף בינוני,פרוס לפרוסות דקיקות
יש להשרותן במי מלח כחצי שעה,ולאחר מכן לייבש היטב על מגבת מטבח

בלילה
1 ביצה
3 כפות קמח
חצי שקית אבקת אפיה
שלושת רבעי כפית מלח שטוחה
שמינית כפית פלפל שחור
כ3 כפות מים
מערבבים הכל יחד עד שנוצרת בלילה סמיכה אבל לא סמיכה מדי.
מחממים בסיר שמן,רצוי שכבה מכובדת של כמה סנטימטרים לחום בינוני
טובלים את הפרוסות בבלילה ומכניסים בזהירות לשמן החם,הופכים אם צריך.
מוציאים על נייר סופג
אפשר גם עם טבעות בצל,יוצא נהדר.

הנה סרטון ההכנה


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה