יום חמישי, 12 בדצמבר 2024

פרחי כרובית ברוטב לימון וסילאן

 פרחי כרובי רכים ומפנקים עם צבע נפלא ורוטב עשיר בטעמים,אחלה תוספת לכל ארוחה,ניתן לאכול חם או קר.
הנה קישור לסרטון ההכנה-https://youtu.be/L7ljZcY7Fh4
והנה המתכון-נכניס כרובית גדולה שלמה לסיר גדול,נוסיף מים כך שיעברו את גובה הכרובית,נוסיף מעט מלח,נביא לרתיחה ונבשל עוד כ15 דקות,תוך כדי הבישול אפשר להתחיל במלאכת הפירוק לפרחים...נסנן את הכרובית ונצנן אך נשמור כוס ממי הבישול.בעוד הכרובית מתקררת נכין את הרוטב...בסיר רחב נחמם כף שמן,נוסיף בצל פרוס ונטגן עד הזהבה ,נוסיף 2 שיני שום קצוצות ונערבב יחד כדקה...נוסיף תיבול-כפית מלח,חצי כפית פפריקה מתוקה,כפית כורכום וחצי כפית כמון,אפשר גם קצת פלפל שחור...נערבב,נשפוך מלמעלה את כוס מי הבישול,מיץ סחוט מלימון טרי..וכף סילאן..נערבב היטב ונבשל כ3-4 דקות..נוסיף את פרחי הכרובית לרוטב נערבב בעדינות..נביא לרתיחה וניתן להתבשל עוד 2 דקות...נעביר לצלחת הגשה ונגיש חם לשולחן,אפשר גם קר..טעים מאוד.

בתיאבון.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה