תבשיל עוף נפלא בתנור עם תחתיות ארטישוק,שעועית ירוקה ואפונה ברוטב וצבע מושלמים.
הנה קישור לסרטון ההכנה-https://youtu.be/T-RW5-VFBcs
והנה המתכון הכתוב-תחילה נסדר חלקי עוף משתי תבניות על ניר אפיה בתבנית התנור,ונכניס לרבע שעה לתנור שחומם על מצב גריל עליון לחום מקסימלי...עד שהעור מקבל השחמה יפה...בינתיים נכין רוטב..בסיר רחב שאפשר להכניס לתנור עם מכסה נחמם 3 כפות שמן זית,נוסיף בצל חתוך לטבעות ונטגן להזהבה נוסיף 3 שיני שום קצוצות גס ונערבב כדקה,נוסיף כף מלח שטוחה,כפית פפריקה מתוקה,כפית כורכום,חצי כפית כמון וחצי כפית ראס אל חנות,נערבב לפתיחת הטעמים ונוסיף 2 כפות מים רותחים..נכניס פנימה 8-10 תחתיות ארטישוק חתוכות לרבעים,כוס שעועית ירוקה וכוס אפונה,נערבב ונוסיף מים רותחים עד מעל גובה הירקות,נביא לרתיחה ונבשל יחד כ5 דקות..נכניס פנימה את חלקי העוף..נרטיב מעט את חלקי העוף ברוטב ונשקיע אותם בעדינות ברוטב..נכסה במכסה ונכניס לתנור שחומם ל180 מעלות על מצב טורבו לשעה ורבע עד שהנוזלים מצטמצמים מאוד.
יום ראשון, 29 בדצמבר 2024
עוף בתנור עם שעועית ירוקה אפונה וארטישוק
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה