מאפה נפלא שהוא בעצם מעין עוגה כמו קובה ענקי,שמכילה בתוכה בשר טחון עסיסי ומתובל עם אגוזי מלך...
הנה קישור לסרטון ההכנה- https://youtu.be/VmwcvCxXSoI
והנה המתכון
נשים שתי כוסות בורגול דק בקערה ונוסיף כשתי כוסות מים..נשהה לחצי שעה.
במחבת רחבנ נחמם 4 כפות שמן זית,נוסיף שני בצלים קצוצים ונטגן עד הזהבה,נוסיף שן שום קצוצה ונטגן ביחד עוד דקה תוך ערבוב...נוסיף קילו בשר טחון ונערבב עם הבצל והשום ללא הפסקה תוך מעיכת הבשר עד שהוא מקבל צבע אפור,נוסיף כף מלח,כף פפריקה מתוקה,כפית כמון,כפית ראס אל חנות,רבע כפית כורכום,וקצת פלפל שחור ושלוש כפות אגוזי מלך קצוצים גס,נערבב היטב ונסיר מהאש....
את הבורגול נסנן היטב ונשים אותו במעבד מזון,נוסיף בצל קצוץ גס,כף שמן זית,חצי כפית מלח ופלפל שחור...נטחן יחד...נסנן עודפי נוזלים...נרפד בחצי מהבורגול תבנית משומנת מספר 24 כולל בשוליים,נהדק,נשפוך מעליה את מלית הבשר ומעל הבשר נשטח את החצי השני של הבורגול,נהדק..נטפטף מעל שמן זית ונפזר שומשום מעל..נכניס לתנור שחומם מראש לחום 180-190 מעלות ל45 דקות עד שמזהיב יפה.
בתיאבון.
יום חמישי, 19 בדצמבר 2024
מאפה בורגול עם בשר טחון
הירשם ל-
תגובות לפרסום (Atom)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה