מתכון נהדר לאלפחורס טעימים ונמסים בפה,מבוסס על מתכון של שיפרה נחום.
הנה הקישור לסרטון בדף היוטיוב-קישור לסרטון
הנה המתכון
- 300 גרם קמח
- 300 גרם קורנפלור
- 400 גרם מרגרינה / מחמאה / חמאה רכה
- 200 גרם אבקת סוכר
- 2 חלמונים
- 1 סוכר וניל
- 3 כפות קוקוס
- צנצנת ריבת חלב למילוי
תהליך ההכנהתהליך ההכנה
- 1
מדליקים תנור ל – 170 מעלות חום. מנפים 300 גרם קמח ומניחים בצד.
- 2
מערבלים 400 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, 200 גרם אבקת סוכר, סוכר וניל ו – 2 חלמונים.
- 3
מוסיפים את הקמח המנופה, 300 גרם קורנפלור וממשיכים לערבל עד לקבלת בצק רך ואחיד. אוספים לכדור, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למנוחה של שעתיים.
- 4
לאחר שעתיים מוצאים את הבצק מהמקרר, הוא קצת פירורי וזה בסדר. מקמחים משטח עבודה, לשים מעט את הבצק, ומרדדים עם מערוך לגובה אחיד. קורצים עיגולים בקוטר 5 ס"מ. מרפדים תבנית בנייר אפיה ומעבירים את עיגולי הבצק לתבנית.
- 5
אופים כ – 12 דקות / עד שרואים שהעוגיות אינן מבריקות והן בהירות. (יש להיזהר לא להשאיר את העוגיות יתר על המידה בתנור. העוגיה צריכה להיות בגוון בהיר (כמו בתמונה).
- 6
כשהעוגיות מגיעות לטמפרטורת החדר מזלפים ריבת חלב בנדיבות על עוגיה אחת, בצד שהיה מונח על התבנית, מצמידים לריבת החלב עוגיה נוספת ומגלגלים בקוקוס.
- 1
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה