יום שני, 10 ביוני 2024

עוגת תפוחים נוסטלגית

 אמנם לא עוגת גבינה לשבועות,אבל עוגת התפוחים הנוסטלגית הזאת פשוט נהדרת ומומלצת בחום,נסו אותה לא תתאכזבו.
קישור לסרטון ההכנה בדף היוטיוב שלי-קישור לסרטון

https://youtu.be/Zjx1Cgnn7vc
והנה המתכון הכתוב-
עוגה מושלמת עם תפוחי עץ שמזכירה נשכחות הנה המתכון
10 תפוחים חמצמצים קלופים 4 כפות סוכר 1/2 כוס מים 70 גרם חמאה 1 לימון מיץ וגרידה 100 גרם אגוזים או צימוקים 1 חבילה אינסטנט פודינג 4 חלבונים מוקצפים לבצק: 150 גרם חמאה 2 כוסות קמח תופח 3 חלמונים 1/2 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל אופן הכנה: הכנת הבצק: ללוש את החמרים לבצק אחיד. להפריש כ-1/3 ולהקפיא. את השאר לשטח בתבנית עגולה ולאפות לגוון זהוב בהיר ב-180 מעלות. לחתוך את התפוחים הקלופים לחצאים. להמיס את הסוכר עד ליצירת מעין קרמל על הקרמל לסדר את התפוחים, לצקת מעל את המים ולבשל 5-8 דקות.(אצלי הבישול ארך זמן רב יותר לריכוך כ20 דקות,אולי כי עשיתי שימוש בסיר רחב)ממליץ לכסות במכסה. בעודם בסיר למעוך את התפוחים כמו לפירה, להוסיף פודינג, חמאה, מיץ לימון וגרידה. לערבב בעדינות. להוסיף פנימה את החלבונים המוקצפים. לשטוח על הבצק האפוי, להוסיף מלמעלה אגוזים או צימוקים. להוציא מהמקפיא את גוש הבצק הנותר ולגרד מעל העוגה. לאפות עוד 10 דקות עד שמזהיב,לקרר היטב לחלץ מהתבנית ולשמור במקרר.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה